10 lucruri inedite despre Helena Bonham Carter

Publicat pe

Excentrică, ciudată şi talentată, considerată una dintre cele mai bune actriţe ale Marii Britanii, Helena Bonham Carter a revenit pe marile ecrane în „Legenda călăreţului singuratic', peliculă în care joacă, din nou, alături de Johnny Depp.

 

BAFTA LA 2011 Britannia Awards - Los Angeles

 

1. PROVINE DINTR-O FAMILIE DE ARISTOCRAŢI. Stră-străbunicul ei, Contele de Oxford Henry Asquith, a fost Prim-Ministru al Marii Britanii între anii 1908 şi 1916. Printre strămoşii săi se numără baroni, baro­nese şi diplomaţi. Bunicul din partea mamei a fost un diplomat spaniol care a salvat mii de evrei în timpul Holocaustului, iar bunica, Hélène Fould-Springer, a fost baroneasă.

2. ESTE VERIŞOARA ÎNDEPĂRTATĂ A DUCESEI KATE MIDDLETON. Cele două sunt stră-străstrănepoatele unui comerciant de lână din Yorkshire.

3. A LANSAT O LINIE DE COSTU­ME DE BAIE, The Pantaloonies, în 2006, împreună cu designerul Samantha Sage. Prima colecţie a liniei, Bloomin Bloomers, include piese inspirate din epoca victoriană.

4. ARE O RELAŢIE CU TIM BUR­TON. Cei doi s-au cunoscut în timpul filmărilor la „Planeta maimuţelor, regizat de Burton. Sunt împre­ună din 2001 şi au doi copii, Billy Ray şi Nell, dar nu s-au căsătorit. În plus, Burton nu s-a mutat cu ea, ci a preferat să cumpere casa din vecinătatea locu­inţei actriţei, în cartierul londonez Hampstead, şi a conectat cele două case printr-un hol.

NO RESTRICTIONS

5. A LOCUIT CU PĂRINŢII CHIAR ŞI DUPĂ CE A ÎMPLINIT 30 DE ANI. Întrebată de ce nu a părăsit casa părintească decât foarte târziu, aşa cum fac majoritatea britanicilor, actriţa a răspuns că pur şi simplu avea o relaţie foarte bună cu familia.

6. E FOARTE BUNĂ PRIETENĂ CU JOHNNY DEPP, care este şi naşul copiilor ei. „E foarte cool. Orice ar face, Johnny are un aer interesant. E hip. Dar e şi emotiv şi vulnerabil, ceea ce mă impresionează, spune actriţa despre Depp.

7. ESTE SUPRANUMITĂ REGINA CORSETELOR, pentru că în prima parte a carierei a jucat aproape numai personaje care au trăit înaintea secolu­lui al XX-lea.

8. MAMA SA, ELENA, A DEVENIT PSIHOTERAPEUT după ce a avut o cădere nervoasă care a durat trei ani. Acum, Helena îi cere adesea ajutorul mamei sale pentru a se pregăti pentru un rol, o roagă să citească scenariul filmului şi să îi spună părerea sa despre motivaţiile psihologice ale personajelor.

9.  S-A LUPTAT SĂ DEVINĂ MAMĂ, deoarece a avut probleme de fertili­tate şi a întâmpinat dificultăţi în timpul sarcinii. Înainte de a se naşte fetiţa sa, Nell, Helena şi Tim au încercat timp de doi ani să conceapă natural şi erau pregătiţi să apeleze la fertilizarea in vitro.

10. ESTE RECUNOSCUTĂ PEN­TRU STILUL NECONVENŢIONAL. În ceea ce priveşte moda, Helena Bonham Carter este inspirată de creaţiile lui Vivienne Westwood şi de stilul Mariei Antoaneta, regina Franţei. Chiar dacă apariţiile ei sunt contro­versate, Helena a fost inclusă de revista Vanity Fair în topul celor mai bine îmbrăcate personalităţi ale anului 2010 şi a fost imaginea campaniei Marc Jacobs Toamnă-Iarnă 2011.

 

RALUCA TĂMAȘ

Foto NORTHFOTO. HEPTA

 

Urmareste aici trailerul filmului „Legenda călăreţului singuratic':

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nlrQD8Kvk6M[/youtube]

 

 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter