10 lucruri inedite despre Woody Allen

Publicat pe

În filme, Woody Allen joacă mai ales roluri de new yorkez nevrotic. În viaţa reală este bântuit de tot felul de fobii şi de scandalul provocat de relaţia cu fiica sa adoptivă, Soon-Yi, cu care s-a şi căsătorit.

 Woody Allen

 

1. A ÎNCEPUT SĂ LUCREZE LA 15 ANI, când scria glume pentru un ziar local, activitate pentru care era plătit cu 200 $ pe săptămână. A scris apoi schiţe pentru emisiuni TV şi, la 17 ani, a început să câştige mai mulţi bani decât părinţii săi.

 

2. ŞI-A SCHIMBAT OFICIAL NU­MELE ÎN HEYWOOD ALLEN la 17 ani. Numele său adevărat, Allan Stewart Konigsberg, era o trimitere evidentă la originile sale. Ambii bunici erau imigranţi evrei, sosiţi în America din Rusia şi din Austria.

 

3. S-A CĂSĂTORIT PRIMA DATĂ LA 19 ANI cu o fată de 16 ani, Har­lene Rosen. În spectacolele de stand-up comedy pe care le-a susţinut a folosit relaţia cu prima sa soţie ca sursă de in­spiraţie. După divorţ, fosta soţie l-a dat în judecată pentru defăimare din cauza glumelor pe care le făcea pe seama ei.

 

4. ESTE PASIONAT DE JAZZ ŞI CÂNTĂ LA CLARINET. Numele de scenă, Woody Allen, este un omagiu adus clarinetistului Woody Herman. Împreună cu trupa sa, New Orleans Jazz Band, Woody Allen susţine con­certe în fiecare luni la Hotelul Carlyle din Manhattan. În anul 2008 a susţinut concerte două seri consecutiv în cadrul Montreal International Jazz Festival.

 

5. ESTE CLAUSTROFOB ŞI AGO­RAFOB. Lista fobiilor de care su­feră regizorul este însă mult mai lungă. Woody Allen suferă de arahnofobie (teamă patologică de păienjeni), helio­fobie (teamă de soare), tanatofobie (teamă de moarte), demofobie (teamă de oameni), cinofobie (teamă de câini), misofobie (teamă de murdărie) şi ento­mofobie (teamă de insecte). În plus, îl îngrozesc băile din hoteluri.

 

6.  ŞI-A DESCOPERIT PASIUNEA PENTRU TRUCURI MAGICE în copilărie şi încă mai practică această activitate. Când era mic, se retrăgea la el în cameră şi se antrena. „Mama a spus mereu că am fost un copil foarte vesel până am împlinit 5 ani. Apoi am devenit posomorât'.

 

7. POARTĂ ACELAŞI MODEL DE OCHELARI DIN ANII 60 PÂNĂ ACUM. De fapt, aceşti ochelari negri cu rame groase au devenit aproape la fel de faimoşi precum regizorul şi sunt vânduţi de diverşi producători cu de­numirea „Woody Allen Eyeglasses'.

Avant Premiere du film "Blue Jasmine" a l'UGC Bercy a Paris

8. CONSIDERĂ CĂ UNUL DIN­TRE CELE MAI NOROCOASE MOMENTE DIN VIAŢA LUI a fost atunci când Mia Farrow a descoperit pozele nud cu fiica lor adoptivă, Soon-Yi. „Cred că a fost unul dintre acele momente norocoase din viaţă… A fost un punct de răscruce către mai bine', declara regizorul, care după acel scan­dal s-a despărţit de Farrow şi a început o relaţie cu fiica sa adoptivă, Soon-Yi.

 

9. NU MAI ŢINE LEGĂTURA CU FIUL SĂU NATURAL, RONAN. După lupta pentru custodie pe care a purtat-o cu Mia Farrow, deşi a câştigat dreptul de a-şi vizita fiul, Woody Allen nu a păstrat legătura cu acesta. Decizia a fost a lui Ronan, care a declarat că nu consideră morală relaţia cu regizorul, atâta vreme cât Woody Allen îi este şi tată, şi cumnat.

 

10.  ÎN ORAŞUL SPANIOL OVI­DEO există o statuie în mărime naturală care îl reprezintă pe Woody Allen. Statuia din bronz a fost inaugurată de către primarul oraşului în 2003.

 

 

 

De RALUCA TĂMAȘ

 

Foto HEPTA

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter