5 mituri despre păr: adevărat sau fals? Află dacă părul cade sau nu de la stres!

Publicat pe

Miturile despre păr nu sunt deloc puține! Zilnic avem acces la informații în legătură cu podoaba noastră capilară și nici nu mai știm pe care să le credem și pe care nu. Stilistul Adrian Perjovschi le-a trecut în revistă pe cele mai populare 5 dintre acestea și oferă explicații pertinente în exclusivitate pentru voi, cititoarele VIVA!

Stilistul Adrian Perjovschi a demontat toate miturile legate de păr

Stilistul Adrian Perjovschi a demontat toate miturile legate de păr

1. Dacă smulgi 1 fir de par alb îți cresc alte 7 fire de par în loc  – FALS!

Este un obicei greșit care nu face că părul să crească mai des. Firele de par alb, oricum sunt mai rare la început și probabil din cauza asta pare că în locul firului alb cresc mai multe fire normale.

2. Dacă schimbi șamponul faci mătreață – FALS!

Mătreață  este o ciupercă a scalpului care are nevoie de tratament iar apariția ei înseamnă că nu este folosit un tip de șampon potrivit. Mătreață este deci un semn că nu folosești un șampon adecvat tipului de par/ scalp.

3. Dacă te tunzi o dată la 3 luni, sau chiar mai des, părul crește mai repede și mai des-FALS!

Dacă părul este tuns regulat părul este mai sănătos, are firul mai gros, nu subțire și despicat. Faptul că este ingijit corespunzător, îl menține sănătos și arată bine, dar nu îl face să crească mai repede sau mai des.

4. Părul cade de la stres – ADEVĂRAT!

Întregul organism este slăbit, dezechilibrat și este normal că și părul să sufere în urmă acestui aspect. Este sufocat la rădăcina, în lipsa substanțelor nutritive și este normal să cadă.

5. Vopseaua nu prinde în perioada de menstruație – ADEVĂRAT și FALS!

Menstruația vine cu un dezechilibru hormonal care influențează întregul organism și implicit, pigmenții firului de par. Nu putem generaliza, depinde și de fiecare organism în parte.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter