Adele - Artista care a schimbat regulile jocului

Publicat pe

Cher a numit-o artista cu voce de înger și unul dintre cei mai uimitori artiști din industria muzicală. În plus, Sting crede că vocea ei este autentică, unică și atât de puternică, încât poate să poarte alături de ea întreaga lume. Adele este o astfel de voce.

 

Adele

 

Măsuța ei de cafea din living este pe bună dreptate una destul de încăpă­toare, pentru că trebuie să cuprindă cele 10 Grammy-uri, 4 Brit Awards, un Oscar și un Glob de Aur. Însă, poate cel mai grozav lucru referitor la Adele (27 ani) este faptul că tot succesul ei de până acum a fost stors doar din cele două albume ale sale: „19 (2008) și „21 (2011). Noul ei album, „25, recent lansat pe 20 noiembrie, cuprin­de 11 piese noi și promite mai mult decât o voce sau o acustică bună.

 

După ce a ieșit pentru un timp din joc, a preferat să revină într-unul dintre cele mai bune, dar și firești moduri. A simțit că „Hello este cel mai potrivit cuvânt pentru a reîncepe conversația dintre ea și tot ce a fost în trecut. Când vine vorba de puterea exemplului, Adele ne arată că onestitatea, emoția și talentul ei au ajutat-o să devină unul dintre cei mai de succes artiști brita­nici. Și chiar unul dintre cei mai mari artiști ai timpurilor noastre. Însă, cu un renume vin și anumite așteptări. Incer­titudinile au constituit advărata bătaie de cap și tot ele i-au amânat și reveni­rea în spațiul public.

 

REVENIREA PE PRIMUL LOC

După trei ani de absență, Adele a spus, dintr-o dată, Hello întregii lumi printr-un spot TV de 30 de secunde. Fără niciun nume, fără nicio fotogra­fie, doar o voce continuată de primul vers al melodiei. „Hello poate fi acum ușor numită una dintre melodiile cla­sice ale lui Adele. Adică un hit instant care a străbătut lumea în câteva săptă­mâni. Melodia a doborât câteva recor­duri – a atins pragul de 27 milioane de accesări pe YouTube, într-o singură zi (a detronat-o pe Taylor Swift cu al ei „Bad Blood) și este numărul unu în 85 de țări. Toate s-au săvârșit fără niciun fel de promovare agresivă din partea artistei. „Hello nu are o direcție fixă. Nu se îndreaptă spre o singură per­soană. Nu a fost compusă pentru vreun fost partener. „Nu are o trimite­re anume – a declarat într-un interviu pentru Ryan Seacrest. Este mult mai preocupată când vine vorba despre trecutul și despre identitatea ei, mai ales acum, că a devenit cu adevărat o femeie matură. Această melodie repre­zintă un fel de salut sau o revenire asu­pra trecutului ei, a vechilor obiceiuri, asupra prietenilor și asupra vechilor profesori pe care i-a avut. Personalita­tea și vocea lui Adele au fost influențate și de o puternică amprentă teoretică. A urmat cursurile unei școli britani­ce specializate în artele spectacolu-lui, alături de colege precum Amy Winehouse și Jessie J. Hello poate să fie chiar o reîntoarcere către perioa­da candidă a copilăriei. Către micuța Adele Laurie Blue Adkins, în vârstă de 7 sau 8 ani și către orașul natal, Tottenham. De asemenea, este și un manifest trimis fanilor ei.

 

Continuarea în numărul de ianuarie al revistei VIVA! la standurile de presă din 4 ianuarie.

 

 

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter