Anita Eckberg – Sfârşitul unei aventuri

Publicat pe

Un minut și 48 de secunde i-au asigurat faima, în filmul care a livrat lumii termenul „paparazzi. Tot atât de puțin timp i-a luat suedezei supranumite „Icebergul, dar vestită pentru aventurile toride, să piardă tot ce a câștigat, printr-un șir de ghinioane, dar și prin alegerile neinspirate în dragoste.

 

anita eckberg

 

De la fereastra vilei ei situate la 30 de kilo­metri de Roma, unde trăia singură, dacă nu pui la socoteală cei doi dobermani, probabil că adesea privea marea gândin­du-se de fapt la altceva. La întâmplări de acum 50 de ani, la părul blond fluturând în vânt atunci când conducea nebunește prin Roma, la Mercedesul său 300 SL convertibil (primul din Italia, conform spuselor ei), la toți bărbații celebri (și căsătoriți) pe care i-a avut, la seara geroa­să în care nu-și mai simțea picioarele repe­tând duble cu Marcello Mastroianni în Fontana di Trevi pentru „La dolce vita. Judecând după nostalgia și ușoara înver-șunare cu care își evoca tinerețea în inter­viurile din ultimii ani de viață, s-ar zice că Anitona, cum obișnuia să o alinte marele regizor Fellini, trăia exclusiv din amintiri.

 

ANI DE GHINION

Tinerețea ei fabuloasă contrastează vio­lent cu ceea ce descria la un moment dat ca fiind cei mai ghinioniști ani. Viața Ani­tei se poate împărți în două perioade bine definite, fiecare de un dramatism aparte, așa cum mai vezi doar în romanele rusești: perioada gloriei și cea a decăderii. Din fe­meia care avea la picioare Hollywoodul și toată Europa a ajuns să locuiască singură, uitată de lume, din frumusețea suedeză care a fascinat două continente doar atitu­dinea de divă, păstrată până în ultima cli­pă, i-a mai rămas. Iar din averea cândva colosală a rămas, conform puținilor apropiați, doar o casă în care nici măcar nu a avut privilegiul să-și trăiască ultimele luni de viață. Dat fiind că lua, se spune, 10.000 de euro pentru o apariție publică, până la un moment dat a reușit să-și mențină un standard de viața considera­bil. Se pare că hoții au profitat de un acci­dent domestic care a trimis-o în scaunul cu rotile și în spital o bună bucată de vre­me, și i-au spart casa, dându-i ulterior foc. Cum nu a avut banii necesari pentru a reface vila, Anita a fost nevoită să locuias­că până la moarte într-un azil.

 

Continuarea în numărul de februarie al revistei VIVA!, la standurile de presă din 31 ianuarie.

 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter