Avocatul Prințesei Diana rupe tăcerea după 20 de ani de la moartea acesteia: „Pun la îndoială dacă a fost un simplu accident. Este dubios!”

Publicat pe

Pe 31 august se împlinesc 20 de ani de când Prințesa Diana a murit într-un accident de mașină, în Paris. În ultimul timp s-a tot vorbit despre viața grea pe care a avut-o aceasta, iar acum a venit rândul avocatului ei, Stanlee Culbreath, să facă dezvăluiri. Acesta a recunoscut că circumstanțele în care s-a întâmplat totul i s-au părut suspecte.

Stanlee a mărturisit că motivul pentru care nu a vorbit despre acest lucru până acum a fost respectul pe care îl are pentru prinții William și Harry, scrie Mirror. Acesta consideră că Prințesa Diana ar fi avut șanse să supraviețuiască dacă echipajele de urgență ar fi ajuns mai repede la locul accidentului.

„Întotdeauna mi s-a părut suspect, de parcă alte forțe ar fi avut un rol, dar acum, 20 de ani mai târziu, pun la îndoială mai mult decât oricând dacă a fost un simplu accident. Cred că este dubios. Dacă aceea era Prințesa, de ce a durat 20 de minute sau așa ceva pentru ca (echipa de urgență) să o ia și, când a fost în sfârșit eliberată (din mașină), de ce au trecut pe lângă un spital și au dus-o la altul?', a declarat avocatul.

Acesta și-a adus aminte că, la locul accidentului, îi spunea unui prieten: „Un drogat de pe Main Street ar fi fost servit mai repede decât ei (victimele care așteptau ambulanța, n.r.)', neștiind încă cine erau victimele.

„Sunt foarte multe întrebări pe care mi le pun din nou și din nou despre cum a fost tratat accidentul și dacă ea ar fi putut fi salvată. Am cerut ca poliția să se implice, dar au fost nonșalanți în legătură cu tot', a mai adăugat Stanlee.

Citește și: Lily-Rose Depp, fiica lui Johnny Depp, a pozat topless pentru prima oară

Avocatul era în Paris la momentul accidentului pentru că lua parte la un tur al Europei alături de prietenii săi. Cu doar câteva ore înainte de accident, aceștia ajunseseră în oraș, iar când s-a întâmplat tragedia se întorceau de la turnul Effel. În jurul orei 12:20 noaptea, intrau cu un taxi în tunelul Pont de lAlma și au văzut mașina zdrobită.

„Taximetristul nostru a oprit la numai câțiva metri de limuzina lor. Am coborât la câțiva metri de Mercedesul lor. Mașina era sus pe perete și ușa pasagerului din față era deja deschisă. Nu auzisem bubuitura, pentru că accidentul se întâmplase chiar când intrasem noi în tunel. Din mașina lor ieșea fum. M-am dus acolo și Trevor Rees-Jones (bodyguardul Prințesei Diana, n.r.) stătea cu picioarele în afara mașinii și ținea un prosop sau ceva la nas, pentru că sângera foarte tare. Eram doar patru sau cinci oameni acolo, așa că m-am dus la mașină și m-am uitat înăuntru să văd dacă putem ajuta', și-a mai amintit Stanlee.

Acesta spune că nu a realizat la acel moment că Prințesa Diana era cea de pe bancheta din spate și că iubitul ei, Dodi Fayed, murise deja.

„Nu am știut cine era în spate decât mai târziu, dar la un moment dat am fost… la numai câțiva centimetri distanță de Prințesă, încercând să mă uit prin fereastra ei. Îmi amintesc că le-am zis celor cu care eram atunci, «Vine vreo ambulanță sau ceva?», pentru că nu erau semne că vine vreuna. După 15 sau 20 de minute, încă nu era niciun paramedic la locul accidentului, și le-am spus prietenilor mei: «Îndepărtați-vă, îndepărtați-vă». Pentru că ferestrele din spate erau fumurii, nu puteam vedea cine este în spate. Negociam cu ofițerul de poliție să deschid ușa… părea că ar putea fi deschisă. Nu făcea niciun că*at. Nu făcea nimic. Era ca și cum cei care erau acolo deciseseră că nimic nu poate fi făcut. Este doar părerea mea, dar le-a luat mult timp să o scoată. Ar fi putut fi chiar 30 de minute până când au venit ajutoarele. Eram acolo de cel puțin 15 minute. De ce nu a venit ambulanța mai repede?', a declarat avocatul.

În urma unui proces de 18 luni s-a stabilit că vinovat pentru producerea accidentului a fost șoferul Henri Paul, care conducea beat un Mercedes-Benz S280 cu 104 km/h. O oră și 6 minute a durat până când Prințesa Diana a a ajuns la spital din momentul în care s-a întâmplat tragedia.

„Întotdeauna am crezut că Diana a fost o persoană minunată. Era mereu acolo pentru toată lumea și se dedica binelui comun. Era mereu acolo pentru oameni atunci când aveau nevoie, pentru omul de rând – dar când a venit vremea ei, răspunsul celorlalți a lipsit, din păcate', a mai declarat avocatul.

Alexandra Popescu

Foto: Hepta

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter