Cât costă nunta Prințului Harry cu Meghan Markle. E o sumă fabuloasă!

Publicat pe

În pofida faptului că au anunțat că nunta lor va fi un eveniment restrâns, puțini au fost cei ce s-au gândit ce înseamnă asta în ceea ce privește Casa Regală a Marii Britanii. După ultimele calcule ale experților însă, nunta Prințului Harry cu Meghan Markle costă enorm, dar cheltuielile sunt… justificate!

Meghan Markle şi Prinţul Harry se căsătoresc pe 19 mai.

Meghan Markle şi Prinţul Harry se căsătoresc pe 19 mai.

Nunta regală a lui Harry cu Meghan va avea loc pe data de 19 mai, o lume întreagă urmând să privească evenimentul la televizor. În afară de milioanele de telespectatori, mai sunt însă câteva mii de invitați, dintre care 2.640 de participanți din public, 800 de invitați sunt așteptați la ceremonie și la lunch-ul de după, iar alți 600, membri ai familiei și prieteni apropiați, la o petrecere privată, seara.

 

Nunta Prințului Harry cu Meghan Markle costă 32 de milioane de lire sterline!


Nunta Prințului Harry cu Meghan Markle costă 32 de milioane de lire sterline!

O asemenea desfășurare de forțe va presupune niște costuri estimate la nici mai mult, nici mai puțin decât 32 de milioane de lire sterline… Prima economie pe care o vor face tinerii însurăței va fi cea cu locul unde se va oficia cununia – Capela St. George –, care aparține Castelului Windsor, așadar aici nu vor trebui să plătească nimic. A doua recepție se va ține la Frogmore House, un loc luxos, unde doar chiria poate costa în jur de 300.000 de lire. Dacă la asta adăugăm cateringul (286.000 de lire), staff-ul și serviciul de pază, suma devine amețitoare. Standardele presupun ca la o nuntă de un asemenea nivel să fie servit câte un pahar de șampanie la fiecare 30 de minute fiecărui invitat și minimum o jumătate de sticlă de vin pe timpul mesei, deci cei 800 de oaspeți vor consuma cel puțin 1.700 de sticle de șampanie și 650 de sticle de vin, whisky și cocktailuri. Prețul? 193.000 de lire!

La nunta Prințului Harry cu Meghan Markle  doar tortul va costa 50.000 de lire!

Despre rochia miresei nu se știu prea multe amănunte, însă, comparativ cu celelalte nunțile regale, aceasta nu poate costa sub 300.000 de lire, mai ales dacă ne gândim că numai florile vor fi 110.000 (se știe că Meghan este o mare iubitoare de flori). Fotografiile și videoul vor costa modesta sumă de 17.000 de lire, iar tortul de nuntă – 50.000 de lire. Muzica va costa 300.000 de lire, trompetele – 90.000, decorațiunile – 130.000 și verighetele mirilor doar 6.000 de lire, o sumă modestă în comparație cu restul. Rochiile domnișoarelor de onoare vor fi și ele 5.000 de lire, costumul lui Harry – 8.000, iar make-up-ul și coafura lui Meghan – 10.000. Nici luna de miere a celor doi însurăței nu se ridică la o sumă exorbitantă – 120.000 de lire (se spune că aceasta va fi cadoul de nuntă al lui Meghan pentru Harry). În pofida cifrelor destul de mari redate mai sus, cheltuielile nu se ridică nicidecum la 32 de milioane de lire sterline… Ei bine, „restul' de bani – adică 30 de milioane de lire sterline – se vor duce pe asigurarea securității familiei regale și a invitaților la nuntă. Tot atât a costat și la nunta Prințului William cu Kate Middleton, în 2012… Deci cam asta înseamnă o nuntă restrânsă și modestă când vorbim despre capete încoronate!

 

Foto: Hepta

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter