Ce reguli ciudate trebuie să respecte Kate Middleton la naștere!

Publicat pe

Kate Middleton este însărcinată în 8 luni, iar curând Prințul George și Prințesa Charlotte vor avea un frățior sau o surioară. Puțini știu însă că tradiția monarhică britanică implică și niște obiceiuri vetuste, de la care însă membrii familiei regale nu se abat. Iată, așadar, ce reguli ciudate trebuie să respecte Kate Middleton la naștere!

Prințul William, Ducesa de Cambridge, Prințul George și Prințesa Charlotte - portret de familie.

Prințul William, Ducesa de Cambridge, Prințul George și Prințesa Charlotte – portret de familie.

În sute de ani de monarhie, protocolul de la curtea regală a fost respectat cu sfințenie, însă, încă de pe vremea Prințesei Diana, lucrurile s-au mai schimbat. Prințul William, nepotul Reginei, și Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, s-au abătut nu o dată de la reguli, însă justificat și, după cum se pare, și Prințul Filip, consortul Reginei, a făcut o excepție…

Kate Middleton este în ultima lună de sarcină.

Kate Middleton este în ultima lună de sarcină.

Regina este prima care trebuie să fie anunțată

Când se naște un copil în familia regală, Regina trebuie să fie prima care să afle, înainte de a se face anunțul oficial. Întotdeauna anunțul a fost afișat și pe un panou, în afara Palatului Buckingham. Se pare totușo că William și Kate au nesocotit această regulă, anunțând vestea nașterii Prințului George pe Twitter. Cu toate acestea, se pare că Regina a fost anunțată totuși de către William, prin intermediul unui telefon codat, că a devenit străbunică.

Crainicul orașului anunță vestea mulțimii

Este vorba despre o tradiție medievală – în timpuri străvechi, oamenii neștiind să scrie și să citească, veștile erau anunțate cu voce tare în centrul urbei. Crainicul orașului este Tony Appleton, cel care a anunțat, de altfel, și vestea nașterii Prințului George și a Prințesei Charlotte.

Prințesa Diana i-a născut pe William și pe Harry la spital.

Prințesa Diana i-a născut pe William și pe Harry la spital.

Nașterea acasă este obligatorie

Pentru că și aceasta este un obicei adânc înrădăcinat, Regina și-a născut toți copiii acasă. Totuși, Prințesa Diana este cea care a rupt această regulă, Prinții William și Harry  venind pe lume într-o aripă privată a Spitalului St. Mary. De asemenea, din cauza problemelor întâmpinate în timpul sarcinii, și Kate și-a născut ambii copii la spital, însă, conform surselor, cel de-al treilea este posibil să vadă lumina zilei la Palatul Kensington.

Tații nu sunt primiți în sala de nașteri

Până la nașterea Prințului Charles, acesta a fost un eveniment exclusiv feminin, așadar tații nu erau primiți în sala de nașteri.

 Moașele sunt obligate să păstreze secretul

Moașele care participă la nașterea unui copil regal sunt puse să jure că nu vor dezvălui nimic despre cele văzute acolo. Se presupune că, la nașterea Prințesei Charlotte, Kate Middleton a fost asistată de trei moașe.

Citește și: Kate Middleton dă indicii despre sexul bebelușului pe care îl va naște. E în ultima lună de sarcină

Oana Pantazi

Foto: Hepta, Instagram

 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter