Cele mai mari gafe de la Oscar din toate timpurile

Publicat pe

Lumea Hollywood-ului se pregătește azi pentru cel mai prestigios eveniment din Cetatea Filmului, Premiile Oscar, iar peste doar câteva ore vom afla cine sunt fericiții câștigători. Din păcate, nici măcar fastuoasa ceremonie a Academiei Americane de Film nu a fost scutită, de-a lungul anilor, de momente penibile. Iată, așadar, care sunt cele mai mari gafe de la Oscar din toate timpurile!

În fiecare an, Academia Americană de Film dă Cezarului ce-i al Cezarului, premiind cele mai bune filme, cei mai buni actori, regizori, compozitori, dar și staff-ul tehnic, oamenii fără de care rezultatul final nu ar fi atât de spectaculos. În pofida faptului că organizarea acestei ceremonii începe cu luni bune înainte și sunt luate în calcul aproape toate situațiile nedorite, un singur factor nu poate fi luat în calcul – cel uman, total imprevizibil… Nu mai puțin de 9 momente penibile au avut loc în ultimii în ultimii 54 de ani, acestea intrând într-un top nedorit. Categoria Cele mai mari gafe de la Oscar din toate timpurile' a debutat în 1964, și de atunci le-a oferit tot felul de surprize neplăcute atât organizatorilor, cât și câștigătorilor…

Iată unele dintre cele mai mari gafe de la Oscar!

1964: Prima oară când numele câștigătorului a fost anunțat greșit

Acesta a fost anul în care Sammy Davis Jr. a primit plicul greșit la categoria Cea mai bună muzică, pentru o adaptare a melodiei lui Tom Jones. Artistul l-a anunțat drept câștigător pe John Addison, deși câștigătoarea era Irma La Douce’s, pentru o adaptare a melodiei lui André Previn!

1974: Nudistul'

În 1974, în timp ce David Niven o prezenta pe Elizabeth Taylor, pe scenă a apărut în fugă un bărbat care nu purta niciun fel de haine. Nudistul' era un fotograf, pe nume Robert Opel, iar actorului i-a luat ceva vreme să-și revină după această experiență neașteptată.

1989: Rob Lowe și Albă-ca-Zăpada

Rob Lowe a fost unul dintre cei mai hot actori de la Hollywood, însă numărul său de deschidere a ceremoniei Oscar din 1989 a fost unul dezastruos. El și actrița Eileen Bowman (în rol de Albă-ca-Zăpada) au avut o prestație de 15 minute atât de penibilă, încât Paul Newman, Gregory Peck și Julie Andrews au semnat o scrisoare deschisă prin care condamnau acest număr, considerându-l extrem de jenant pentru Academie și întreaga industrie a filmului.

1995: Samuel L. Jackson nu a știut să piardă…

În 1995, Samuel L. Jackson a fost nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol secundar pentru Pulp Fiction. Premiul i-a revenit însă actorului Martin Landau pentru rolul din Ed Wood. Camerele de filmat l-au surprins pe Jackson exact în momentul în care a fost anunțat câștigătorul, iar reacția sa nu a fost una fericită, actorul spunând un shit' din suflet, cât se poate de clar…

2010: Elinor Burkett și-a umilit partenerul

Roger Ross Williams și Elinor Burkett au câștigat împreună premiul pentru cel mai bun documentar, cu Music by Prudence, însă, în timp ce colegul ei era în mijlocul discursului de mulțumire, Elinor a intervenit, spunând că este tipic pentru un bărbat să vorbească înaintea femeii. Momentul creat a fost unul extrem de jenant.

2011: Pe Melissa Leo a luat-o gura pe dinainte

De data aceasta, nu este vorba despre dezamăgirea unui actor perdant, ci dimpotrivă… Protagonista unui alt moment penibil a fost o câștigătoare! Melissa Leo a primit Premiul Oscar pentru rolul secundar din filmul The Fighter. Actrița a fost atât de încântată că a câștigat, încât a scăpat un f**k' chiar în timp ce își primea premiul.

2013: Jennifer Lawrence a căzut pe scări

În seara Oscarurilor din 2013, Jennifer Lawrence a trăit probabil cel mai penibil moment al vieții sale, dar, cu siguranță, a meritat. Actrița a câștigat Premiul Oscar pentru rol principal cu prestația din Silver Linings Playbook, însă când s-a îndreptat spre scenă, pentru a-și ridica statueta, a căzut pe scări, creând un moment extrem de stânjenitor. Din fericire, și-a revenit extrem de repede, încurajată de aplauzele colegilor săi.

2014: John Travolta a devenit confuz…

Unul dintre momentele cele mai amuzante de la Oscar a fost cel în care John Travolta a trebuit să o prezinte pe cântăreața Idina Menzel, ce urma să cânte melodia din Frozen, însă, cumva, i-a uitat numele pe drum, botezând-o… Adele Dazeem.

2017: Cel mai mare fiasco pentru La La Land

Una dintre cele mai mari gafe de la Oscar din toate timpurile a avut loc anul trecut, când prezentatorii Warren Beatty și Faye Dunaway au primit plicul greșit, anunțând drept câștigătoare producția La La Land. A fost bucurie mare, însă pentru scurt timp, pentru că adevăratul câștigător pentru cel mai bun film a fost Moonlight. E greu de imaginat ce a fost în sufletele celor ce s-au văzut cu premiul în mână fie și câteva secunde…

Oana Pantazi

Foto: Hepta

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter