Cesar Millan, cel mai celebru „psiholog“ canin de la Hollywood

Publicat pe

Ce au în comun Jada Pinkett Smith, Scarlett Johansson, Charlize Theron sau Nicolas Cage? Câini temperamentali şi plini de toane pe care doar un dresor adevărat îi poate înţelege şi educa.

 Cesar Millan at Home

Până să ajungă însă cel mai celebru „psiholog canin de la Hollywood, Cesar Millan („Cesar şi câinii – National Geographic Chanel) a avut nevoie de o voinţă de fier. A trecut ilegal graniţa din Mexic în America, a acceptat tot felul de joburi la început şi la un moment dat a avut o tentativă de suicid.

„Îi ajut pe oameni să înţeleagă de ce anume au nevoie câinii. Un câine echi­librat este un prieten adevărat. Mă ocup de recuperarea câinilor şi de educarea stăpânilor. Eu sunt îmblânzitorul de câini – aşa se prezintă carismaticul Cesar Millan – cel mai bun cunoscător al psihologiei canine şi dresorul prefe-rat de vedetele de la Hollywood care au patrupede dificile.

A ajuns celebru în toată lumea odată cu emisiunea în care se ocupa de cazurile „fără speranţă, motiv pentru care a avut un succes incredi­bil. Dar până să ajungă la acest statut, Cesar Millan a avut de înfruntat pericole mari, prejudecăţi du­reroase şi lipsuri ma­teriale stânjenitoare.

 

Viaţa la ţară

FFN_IMAGE_50035103|FFN_SET_60002654

Până la 5 ani, Cesar a crescut într-un sat micuţ din Mexic, la o fermă fără electricitate sau apă curentă – perioadă de care îşi aminteşte, ca orice copil, cu mult drag: „Nu aveam nimic. Era perfect. De la bunicul său, Teodoro, a deprins taina cunoaşterii animalelor şi dragostea pentru câini. La un moment dat, s-a mutat împreună cu familia într-un apartament mult mai spaţios, în care au adus şi câţiva pui de găină, păsări exotice, un porc (faţă de care vecinii şi-au exprimat, bineînţeles, dez­aprobarea), dar şi câinii lui preferaţi.

Avea 21 de ani când s-a decis să emi­greze în America. „În fiecare zi, timp de două săptămâni, am încercat să trec graniţa şi de fiecare dată am fost prins. Asta te sperie îngrozitor, dar apoi începi să înveţi. Ajunsesem să mor de foame, apoi am înţeles că, după ce te prindeau, îţi dădeau un sendviş şi o Cola şi abia după aceea te eliberau.

Avea doar 100 de dolari la el, bani pe care i-a plătit unei persoane care s-a oferit să-l ajute să emigreze. „Am ac­ceptat să dau această sumă unui străin, deşi asta era foarte riscant. Putea să mă omoare la un moment dat şi să-mi ia banii.

 

 

 

Visul american

Ajuns în SUA, unde nu cunoştea pe nimeni şi nu ştia deloc limba, Cesar a locuit o vreme pe străzi. Mergea din uşă în uşă şi se oferea să plimbe sau să dreseze câinii pe gratis, însă la un moment dat s-a decis să ceară 10 do­lari pe zi pentru serviciile prestate. Apoi a cunoscut-o pe Jada Pinkett (pe atunci nu era căsătorită cu actorul Will Smith) şi s-au împrietenit la scurt timp după ce Millan i-a „domesticit patrupedul pe care îl avea actriţa la vremea respectivă.

FFN_IMAGE_50042014|FFN_SET_60003120

În perioada următoare, lucrurile au în-ceput să-i meargă din ce în ce mai bine. Şi-a deschis un centru pentru tra­tarea câinilor cu diferite probleme de comportament, Dog Psychology

Center, a scris cărţi ajunse bestseller, are propria emisiune pe care o urmăreşte o lume întreagă, o revistă („Cesars Way – în America şi Cana­da) şi a ajuns cel mai celebru dresor de câini. În plus, avea o viaţă de familie de invidiat, o soţie frumoasă şi doi copii pe care i-a învăţat să iubească şi să înţeleagă animalele.

În 2010 însă totul s-a schimbat: în fe­bruarie a murit Daddy, câinele lui de suflet, peste o lună soţia lui i-a cerut să divorţeze după 16 ani de căsătorie, iar cei doi copii l-au învinovăţit pe el pen­tru destrămarea familiei. În mijlocul acestor probleme, Cesar nu s-a price­put să-şi gestioneze trăirile şi a consi­derat că singura soluţie de a ieşi din tot tumultul ar fi suicidul. A înghiţit mai multe pastile şi a aşteptat ca acestea să-şi facă efectul. Noroc însă că sin-gurele efecte au fost o senzaţie de rău nebun şi câteva zile de spitalizare în care medicii au căutat să-l scape de substanţele periculoase din organism.

În urma divorţului, Cesar s-a ales cu plata a 23.000 de dolari lunar pe viaţă pentru fosta soţie, dar şi cu o relaţie deteriorată cu fiul lui cel mare, Andre. Pe el dresorul nu a reuşit să-l convingă de faptul că separarea de mama lui nu schimbă cu nimic relaţia tată-fiu, iar Andre refuză chiar şi acum să se împace cu tatăl lui. „E frustrant şi mă în-tristează foarte mult. Ştiu cum să ajut un câine. Chiar dacă ar vrea să mă omoare, ştiu ce trebuie să fac ca să mă înţeleg cu el. Dar cu un om care nu vrea să mai aibă de-a face cu tine, chiar nu ai ce să faci. Nu pot să-l forţez pe fiul meu să comunice cu mine pentru că e clar că nu e încă pregătit pentru asta, mărturisea Cesar într-un interviu pentru o pu-blicaţie britanică.

 

Noua doamnă a casei

Cesar Millan at Home

Acum, Cesar Millan şi-a regăsit întrucâtva liniştea pe care părea că o pierduse iremediabil în urmă cu trei ani. S-a mutat într-o casă nouă, spaţioasă şi luminoasă, cu trei dormitoare şi o piscină generoasă împreună cu fiul cel mic, Calvin, şi noua să iubită. Jahira e din Republica Dominicană, e tânără (29 de ani) şi lucra ca agent de vânzări pentru Dolce & Gabbana când l-a cu­noscut pe celebrul dresor.

Charlize Theron out on a Hiking Date.

Relaţia dintre cei doi a fost cu adevărat balsamică pentru Cesar, care şi-a recăpătat echilibrul şi încrederea în sine, iar acum plănuieşte să o ceară în căsătorie pe Jahira. „E o surpriză. Sunt un tip mai tradiţional, aşa că voi face lucrurile ca la carte, voi merge la părinţii ei. Ştiu că vor spune «da», însă îmi place să respect această poveste.

La un moment dat, Cesar a dezvăluit că atitudinea căţelului său, Junior, faţă de Jahira a fost un test pe care iubi­ta sa l-a trecut cu brio. În caz contrar, probabil că despărţirea nu ar fi fost ex­clusă, oricât ar putea părea de bizar acest criteriu de selecţie. „Câinii sunt foarte pricepuţi să «citească» energia şi intenţiile oamenilor. În mod vizibil, comportamentul lor este diferit atunci când sunt în preajma unor oameni calmi şi echilibraţi faţă de situaţiile când întâlnesc persoane agresive şi instabile.

Cu testul de rezistenţă trecut, se poate spune că Jahira va fi, cel mai probabil, noua doamnă Cesar Millan. Şi câtă vre­me îi place să împartă casa cu patrupe­dele favorite ale viitorului ei soţ, lucruri­le se anunţă promiţătoare.

 

 

CLAUDIA COJOCEA
Foto PHOTOLAND, HEPTA, SHUTTERSTOCK

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter