Cine e Alec Secăreanu, singurul român de la Gala Premiilor BAFTA 2018

Publicat pe

S-a tot vorbit despre un român prezent la BAFTA 2018. Cine e Alec Secăreanu, singurul român de la Gala Premiilor BAFTA 2018? 

Avem motive să fim mândri, căci am avut un actor de seamă la decernarea Premiilor BAFTA 2018 de la Royal Albert Hall din Londra, Alec Secăreanu.

„Gods Own Country, cu actorul român Alec Secăreanu în rol principal, a concurat la categoria Cel mai bun film britanic. Producţia, regizată de Francis Lee, prezintă povestea de dragoste dintre tânărul fermier Johnny (Josh O’Connor) şi muncitorul român Gheorghe (Alex Secăreanu) şi a fost elogiat în presa internaţională, fiind chiar comparat cu „Brokeback Mountain (2005), câştigătorul a trei premii Oscar. Pelicula a devenit unul dintre cele mai discutate filme în presa internaţională în 2017, lucru datorat atât tematicii LGBT, cât şi numărului impresionant de festivaluri unde a fost selectat şi premiat: Directing Award la Sundance Film Festival, Männer Jury Award la Berlinale, Best British Feature Film la Edinburgh International Film Festival, Special Jury Award la TIFF Cluj, Audience Award la Frameline San Francisco International LGBTQ Film Festival, notează cinemagia.ro.

Alec Secăreanu a absolvit UNATC în 2007. În România a jucat într-o serie de scurtmetraje („Candy Crush, „Mătăsari, „My Name Is …, etc), seriale TV şi lungmetraje: „Love Bus: Cinci poveşti de dragoste din Bucureşti, „Visul lui Adalbert. Castingul pentru „God’s Own Country a durat 6 luni în România, iar regizorul Francis Lee a văzut peste 40 de actori români pentru acest rol alegându-l pe Alec Secăreanu.

Marele câştigător la Gala Premiilor BAFTA 2018

Lungmetrajul „Three Billboards outside Ebbing, Missouri', de Martin McDonagh, a fost marele câştigător al galei premiilor BAFTA care a avut loc, duminică seară, la Londra. Pelicula a primit cinci trofee, între care la categoriile „cel mai bun film', „cel mai bun scenariu' şi „cea mai bună actriţă'.

Foto: Hepta, Twitter

Cristina Pîrvu

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter