Cum îl cheamă pe Fuego

Publicat pe

Fuego este unul dintre cei mai apreciaţi artişti de la noi, mai ales în perioada Crăciunului! Iată care este numele său real şi povestea lui de viaţă!

Cum îl cheamă pe Fuego şi cum şi-a ales numele de scenă

Fuego este doar un nume de scenă. Celebrul artist poartă în buletin numele de Paul Ciprian Surugiu. Acesta a explicat cu ani în urmă cum i-a venit ideea de a se intitula ca artist – Fuego.

„În momentul în care eu cu prietenă asta a mea stăteam la taifas, am zis să găsim un nume. În momentul în care ea s-a uitat pe dicționarul spaniol a zis „Fuego auzi că înseamnă foc”. Așa am apărut eu lângă două domnișoare care dansau și așa a apărut și primul album „Toată lumea dansează cu mine”, a povestit Fuego la TV cu ani în urmă.

Paul Surugiu Fuego – biografie

Fuego s-a născut pe data de 23 august 1976, în Turda, un oraş din inima Ardealului istoric. Aşadar, este zodia fecioară. Ca educaţie şi formare, acesta a fost elevul mai multor şcoli: Liceul Dr. Ion Raţiu' Turda, Şcoala Populară de Artă, secţia canto, Cluj-Napoca, Facultatea de Teatru-clasa profesor Adriana Piteşteanu. Are şi o specializare, mai exact music hall – clasa, profesor Marius Ţeicu.

A făcut şi mai multe cursuri de canto: „George Grigoriu şi Petre Găluşanu, mentorii spirituali cărora le port o vie recunoştinţă. Ei m-au desluşit, m-au înţeles, au ştiut să mă lase să cresc fără să mă umbrească, au crezut în mine.”

 

Viaţa personală a lui Fuego

Unul dintre cei mai apreciați și iubiți muzicieni români, Fuego, dintotdeauna a ales să fie cât se poate de discret în ceea ce privește viața sa personală. Femeia care i-a cucerit inima cândva este Ana Maria Ciuașu. Ana Maria și Fuego au avut o relație de 4 ani. Despărțirea de aceasta a survenit după un șoc teribil, după ce Ana Maria a pierdut mai multe sarcini, în anul 2007.

De atunci, artistul nu a mai vorbit și nici nu a mai fost văzut în preajma altei femei. Deși cei doi au încercat mai multe tratamente și sperau ca toate să le meargă conform planurilor, o nuntă frumoasă unde lumea să se simtă bine, despărțirea a fost inevitabilă.

Cele mai cunoscute colinde cântate de Fuego

Fuego a înregistrat zeci, dacă nu sute de colinde de Crăciun. „E noapte de Crăciun”, „Împodobește, mama, bradul”, „Nicăieri nu-i că acasă”, „Colindă pentru părinți”, „Deschide ușa mama”, „Deschide ușa creștine”, „Vino moșule Crăciun”, „Moș Ajunul”, „Noi în seară de Crăciun”, „Sară Crăciunului nost`”, „Sus la poartă raiului”, „Pe noapte în ger nebun”, „Sfinte sărbători”, „Bună seară, gazdă bună”, „Colinde, colinde”, „Bună seară, om bogat”, „Bună seară gazdă mare”, „Sus boieri, nu mai dormiți”, „Viflaime Viflaime” sunt doar câteva dintre ele. Cu siguranţă, cel mai cunoscut şi cel mai frumos este  „Împodobește, mama, bradul”, cântat alături de Irina Loghin.

 

Foto: Facebook

Cristina Pîrvu

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter