Cum reușește Carmen Brumă să aibă un păr îngrijit? Iată ce să (nu) faci pentru a avea un păr sănătos în această vară!

Publicat pe

Vara este anotimpul în care părul are foarte mult de suferit și trebuie să îi acordăm o mai mare atenție. Soarele, produsele de styling și coafatul sunt factori distructivi, însă hairstylist-ul lui Carmen Brumă ne dă câteva sfaturi despre cum să ne îngrijim părul în această vară.

Evită placa de păr

„Nu recomand folosirea plăcii în timpul sezonului cald, cu atât mai mult cu cât este vorba despre o perioadă de vacanță și multă lume merge la mare. Razele solare și apa sărată afectează părul, îl usucă, iar folosirea plăcii îl va deteriora și mai mult. Prin folosirea plăcii veți pierde mult din lungimea firului de păr la următoarea vizită pe care o veți face la salon', spune specialistul.

Produse de coafat cu filtru UV

„Este indicat ca toate produsele de coafat pe care le folosiți pe timp de vară să aibă filtru UV sau să facă parte dintr-o gamă de produse ce hrănesc părul. Recomand spumele hidratante, pe bază de ulei de argan, și spumele ce protejează culoarea părului. Dacă folosiți o spumă pe baza de alcool atunci veți accelera uscarea părului'.

Citește și: Anca Serea – secretul siluetei sale după 5 copii. Iată la ce secrete apelează vedeta pentru o formă de invidiat!

Alege uleiurile hidratante

Uleiurile sunt recomandate indiferent că e vară sau iarnă, însă trebuie să știi că acestea se aplică pe vârfuri și pe lungimea firului de păr, niciodată pe rădăcină. Singurul ulei care se aplică la rădăcină este cel de ricin. Blondele au părul cel mai afectat vara, iar ele trebuie să folosească ulei de argan atât dimineața cât și seara, după duș. O folosire frecventă va da părului aspectul sănătos și mătăsos'.

Poartă impletituri

Ca și coafură, recomand împletiturile pe timp de vară. Este cel mai simplu mod de a proteja părul și vârfurile, fără să te acoperi. Trăim vremuri în care soarele arde mult mai tare decât în urmă cu 10 ani, când concentrația de radiații UV este mult mai mare, astfel că orice măsură suplimentară este binevenită', ne sfătuiește hairstylist-ul Cristi Pascu.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter