Deserturile copilăriei - cele mai gustoase prăjituri. La ce restaurante le poţi găsi

Publicat pe

Deserturile copilăriei – cele mai gustoase prăjituri. Miros pătrunzător, gust inconfundabil. Nimic nu se compară cu nostalgia clipelor când intram în bucătărie, în anii ‘80-‘90, și simțeam aroma dulciurilor de casă, făcute de mamele noastre. Iată cum câteva restaurante au avut ideea ingenioasă de a reinventa dulciurile copilăriei noastre.

PLĂCINTĂ CU MERE, SCORȚIȘOARĂ ȘI… BRÂNZĂ!

Atmosferă de pub irlandez în centrul Bucureștiului? Da! Mobilier îmbrăcat în piele, lumină difuză, muzică live și un meniu extrem de variat, asta poți găsi la The Harp – Irish Pub & Restaurant. Și, surpriză, în meniul lor ne-a atras atenția și un preparat de inspirație tradițională: plăcinta cu mere. Dar nu după o rețetă clasică, ci… îmbogățită cu ingrediente menite să îi confere o savoare unică. Îți amintești de gustul merelor coapte, din grădina bunicii? Plăcinta este gătită cu bucăți mari de mere coapte cu zahăr și scorțișoară, așezate între două straturi de biscuiți făcuți în casă de cei de la The Harp, iar când vei gusta din ea, vei simți un strat fin de brânză dulce, aromă ce echilibrează gustul puternic de mere și de scorțișoară. Totul asezonat cu o cupă mare de înghețată de vanilie, servită odată cu plăcinta caldă. Un deliciu!

SIMFONIE ÎNTRE DULCE ȘI SĂRAT

Popular mai degrabă în rândul turiștilor, Mahala este restaurantul în care poți gusta preparate tradiționale, după rețete îmbunătățite, într-un cadru cu adevărat spectaculos, în totală antiteză cu ceea ce regăsim în meniu. De aici și specificul locului, interesant pentru amestecul dintre vechi și nou, nostalgie și artă contemporană psihedelică, prin care simbolurile naționale sunt reinterpretate. Meniul este pe atât de atractiv pe cât este și designul, iar la capitolul deserturi au făcut furori cu… tradiționala colivă. Dacă nu vă place coliva sau vă jenați să o testați într-un restaurant, vă recomandăm un alt desert de inspirație tradițională: brânză maturată pane, cu dulceață de afine. O simfonie a gusturilor dulce și sărat pe care, cu siguranță că nu o veți uita prea ușor.

Ce zici, ai vrea sa mananci incredibila prajitura Fanta?

GOGOȘI… CA LA MAMA ACASĂ

Preparate ce amintesc de gustul copilăriei – aceasta a fost filosofia lui Nicolai Tand, atunci când a deschis restaurantul intitulat sugestiv Nicolai. Un bistro cu mâncare bună de luat și la pachet, cu mâncăruri specific românești, ce amintesc de mesele tradiționale din familie, de acum mai bine de două-trei decenii. „Orez cu lapte și dulceață. Gogoși de casă. Supă de pui cu tăiței de casă. Fasole bătută cu cârnați proaspeți și castraveți murați. Am văzut bucuria asta în cazul prietenilor mei, care nu refuză în veci niște gogoși calde, tăvălite prin zahăr vanilat, spune Nicolai. Gogoșile rămân și preferatele noastre, mirosul lor vanilat și gustul de casă, specific copilăriei, reușind să ne trezească nostalgii pe care credeam că nu le vom mai trăi, în prezent.

Foto: PR

Încercați și o rețetă tradițională de langosi

Sau poate aceasta reteta de salam de biscuiti

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter