Dubai - lumea contrastelor. Motivul pentru care trebuie să alegi această destinaţie de vacanţă

Publicat pe

Dubai – lumea contrastelor. Din postura sa de turist pasionat, bon viveur și fin cunoscător al tradiției gastronomice, Liviu Popescu ne propune o destinație de vacanță. Astăzi vorbim despre Dubai.

Când aleg o destinație de vacanță în familie, respect câteva criterii, astfel încât toată lumea să fie fericită: copiii trebuie să aibă suficiente variante de entertainment, pentru ca noi, părinții, să ne putem relaxa; eu trebuie să am parte de experiențe culinare memorabile, dar și de un strop de mișcare și aventură, iar soția mea trebuie să se poată relaxa și să meargă, eventual, la shopping. O experiență completă pentru mine și, aș adăuga, perfectă pentru cei aflați în căutarea unei destinații fabuloase, a fost vacanța pe care am petrecut-o la Dubai. Am fost acolo primăvara și s-a dovedit o alegere inspirată, pentru că temperatura (28-30 de grade) a fost perfectă și pentru plajă, și pentru explorarea orașului vechi, dar și pentru un safari în deșert.

Răsărit și Apus

Când în România e încă răcoare, te poți bucura de puțin soare în Dubai, unde plajele sunt perfecte atât pentru familii cu copii, cât și pentru amatorii de sporturi nautice. Chiar și cei care se feresc de razele solare pot găsi variante de petrecere a timpului în jurul plajei, la terasele unde cafeaua este servită întotdeauna alături de curmale, iar vedeta oricărui meniu care se respectă este înghețata cu lapte de cămilă. Pentru masa de prânz, recomand să încercați un restaurant cu specificul zonei, așa cum este Seven Sands, un loc ce oferă o călătorie deopotrivă gastronomică și culturală prin toate cele șapte state ale Emiratelor. Vă dau un pont dacă nu doriți să așteptați să comandați în restaurant: personalul vă pune la dispoziție coșuri pentru picnic în care puteți lua mâncarea direct pe plajă.

Și cum este mai potrivit să închei ziua după ce ai văzut răsăritul în golf dacă nu cu un apus în deșert? Experiența unui safari rămâne memorabilă, indiferent de vârsta pe care o ai. Totuși, pentru cei care suferă de rău de mașină, trebuie să menționez că șoferii angajați să conducă pe coamele dunelor nu se sfiesc să încline mașinile la aproape 90 de grade!

Burj Khalifa și Dubai Mall 

Ca turist în Dubai, nu ai cum să nu vizitezi celebrele mall-uri. Cel mai mare și mai spectaculos, Dubai Mall, numără peste 1.000 de magazine, are în hol un perete gigantic transformat în acvariu, cu zeci de specii de pești, inclusiv rechini, iar la exterior este înconjurat de grădini și de celebrele fântâni care „dansează pe muzică. Dansul nu este, bineînțeles, unul oarecare, ci se remarcă prin jeturi de apă înalte de până la 500 de metri, luminate de mii de spoturi care îți iau ochii. Și poate că Dubai Mall nu ar fi atras turiștii ca un magnet dacă nu ar fi fost conectat cu cea mai înaltă clădire din lume până nu de mult, Burj Khalifa. Construcția are 124 de etaje, adăpostind un hotel – Armani Hotel Dubai, reședințe de lux și un turn de observare – At The Top, deschis publicului larg, care oferă o perspectivă copleșitoare asupra orașului. În timpul zilei, spectacolul panoramic este redus considerabil din cauza poluării și a smogului, astfel încât vă recomand să cumpărați bilete pentru vizitare la orele serii.

Pentru copii și nu numai

O destinație de bifat neapărat pentru familiile cu copii este Dubai Parks and Resort, unde ai nevoie de cel puțin două zile pentru a trece în revistă toate disctracțiile incluse în Legoland, Motiongate, Bollywood și Water Park Legoland. Pentru iubitorii de filme, Motiongate este o experiență totală, oferind o călătorie fantastică în lumea cinemaului. Încă de la intrare, pătrunzi
într-un univers al poveștilor captivante și al aventurilor alături de personajele tale favorite de la Hollywood. La Legoland, adulții vor fi impresionați de execuția celor mai reprezentative clădiri din Dubai din piese lego, iar copiii vor fi încântați pe loc de jocurile interactive.

După experiența hi-tech pe care o oferă parcul de distracții, recomand o incursiune în Fahidi District pentru vizitarea orașului vechi. Începeți cu Souk – celebrul bazar unde boutique-urile în care tronează tone de bijuterii din aur se îmbină cu mici magazine de condimente și obiecte tradiționale.

Vă dau un sfat: negocierea este cuvântul-cheie pentru orice doriți să cumpărați. Prețul inițial poate scădea și cu 70% dacă aveți răbdare și tactică. Iar dacă sunteți un talent înnăscut, puteți lua ce vă place chiar gratis! Nu ratați nici Muzeul Cafelei și Center for Cultural Understanding, unde puteți afla secrete ale acestei fantastice lumi a contrastelor pe care Emiratele Arabe Unite le înglobează. De exemplu, știați de ce ușile caselor vechi erau joase și era necesar să te apleci ca să poți intra? Explicația are valențe cuturale: dacă un bărbat voia să intre, iar femeia din casă avea fața desco perită, aceasta îl putea observa înainte ca el să o vadă. În felul acesta, ea avea timp să-și acopere fața.

Cel mai, cea mai… 

Din punctul meu de vedere, o experiență completă a unei vacanțe în Dubai nu se poate încheia decât cu o cină fabuloasă la unul dintre cele 14 restaurante din Hotelul Marriott Marquise, cel mai înalt hotel din lume. Ideal ar fi să vă cazați aici și să profitați de SPA-ul fantastic, de piscina outdoor și de serviciile de 5 stele plus, 24 de ore din 24.

Și pentru a avea o viziune de ansamblu a întregii povești, programați o vizită la Dubai Frame, cea mai nouă construcție a orașului, din vârful căreia, de la o înălțime de 150 de metri, puteți vedea, de o parte, orașul vechi și, de cealaltă parte, orașul nou.

Dubai - lumea contrastelor. Motivul pentru care trebuie să alegi această destinaţie de vacanţăDubai - lumea contrastelor. Motivul pentru care trebuie să alegi această destinaţie de vacanţă

 

 

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter