Fostul Principe Nicolae – interviu impresionant despre Regele Mihai și relația încordată cu familia sa

Publicat pe

Anul trecut în noiembrie, fostul Principe Nicolae ținea prima pagină a publicațiilor, iar Casa Regală a României era implicată într-un scandal fără precedent din cauza refuzului de a-l lăsa pe nepotul Regelui Mihai să-și vadă bunicul. Iată ce povestește Nicolae despre asta, dar și despre planurile sale de viitor!

Regele Mihai, Regina Ana și Principele Nicolae

Regele Mihai, Regina Ana și Principele Nicolae

Nicholae Medforth-Mills, fiul Principesei Elena a României şi al lui Robin Medforth-Mills, a fost nepotul preferat al Regelui Mihai și poate tocmai de aceea decizia de a-i fi retras titlul de Principe, pe care l-a primit la împlinirea vârstei de 20 de ani, fapt ce a dus la excluderea sa din linia de succesiune la tronul României, a fost șocantă pentru toată lumea. Și mai șocantă a fost însă hotărârea familiei sale de a-i interzice să-și vadă bunicul, aflat pe patul de suferință, în reședința sa din Elveția. După incidentul în care a fost implicat în tentativa de a pătrunde în casă și a sta de vorbă pentru ultima oară cu Regele Mihai, fostul Principe Nicolae declara: „Vin ca nepotul Regelui, nepotul bunicului meu şi doar vreau să-l văd până la urmă. Atât! Dacă va fi ultima dată când ajung aici, când este într-o stare mai bună, atunci aş dori să-l văd. Dacă nu va fi, atunci vreau să-i zic rămas bun, pentru ultima dată'. Din păcate, Nicolae nu a mai apucat să-și vadă bunicul în viață, dar a fost lăsat totuși să participe la funeralii, Casa Regală luând o decizie înțeleaptă în acest sens, dată fiind popularitatea de care se bucura nepotul Regelui în România.

Regele Mihai și Principele Nicolae

Regele Mihai și Principele Nicolae

Recent, într-un interviu dat revistei Point de Vue, fostul Principe Nicolae a făcut mărturisiri emoționante despre ultima sa întâlnire cu Regele, dar și despre planurile sale de viitor. Ultima discuție purtată cu bunicul său a avut loc în anul 2015, la scurt timp după ce Principele Nicolae a fost înlăturat de la linia de succesiune, și este interesant faptul că, la vremea aceea, Regele nu părea să fie conștient de acest lucru, deci este foarte posibil ca Mihai să nu fi fost, de fapt, la curent cu această decizie. Iată ce a declarat fostul Principe Nicolae: 'A fost în septembrie 2015, exact după decizia de a mă înlătura de la linia de succesiune. Pentru o persoană de 94 de ani, el era într-o stare stabilă. Nu părea conștient de ceea ce s-a întâmplat cu o lună înainte, în august. M-a întrebat despre situația din România, depre proiectele la care lucrez și am vorbit despre pasiunile noastre comune: mașinile și avioanele'.

Regele Mihai și nepotul lui preferat, Principele Nicolae

Regele Mihai și nepotul lui preferat, Principele Nicolae

 

În ceea ce privește relația lui cu Principesa Margareta, Custodele Coroanei, și mătușa lui, Principele Nicolae a povestit că lucrurile nu s-au schimbat și, mai mult, nici propria lui mamă nu și-a schimbat atitudinea față de el: 'Din păcate, relația noastră nu este una bună și nu a fost alegerea mea. Ultima noastră întâlnire a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie, atunci când am participat la slujba de pomenire a bunicului meu. Eu am fost extrem de respectuos, dar nu am schimbat niciun cuvânt. Absența comunicării se menține, atât cu mătușa, cât și cu mama mea'.

Fostul Principe Nicolae și soția lui, Anamaria Binder

 

Singura veste bună este că Principele Nicolae – care a declarat pentru Point de Vue că s-a căsătorit deja civil cu iubita lui, Alina Binder, în luna octombrie a anului trecut – a ales să se cunune religios anul acesta în luna septembrie, în România. La cât de încordată este relația sa cu familia, ne îndoim sincer că mama sau vreuna dintre mătușile lui va participa la fericitul eveniment…

Oana Pantazi

Foto: Facebook

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter