Fostul Principe Nicolae luptă pentru titlul său! Vrea să îşi recapete drepturile ca membru al familiei regale

Publicat pe

Fostul Principe Nicolae, nepotul regelui Mihai, vrea să îşi recupereze titlul şi să facă din nou parte din familia regală a României. Avocatul său a explicat că au început demersurile!

Avocatul fostului principe Nicolae a acordat un interviu pentru publicaţia Taifasuri în care a vorbit despre hotărârea lui Nicolae de a-şi revendica titlurile de care a fost deposedat în august 2015.

„În ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de «Principe al României» şi calificativul de «Alteţă Regală». De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare în aceeaşi zi”, se precizează într-un comunicat al Biroului de Presă al Regelui Mihai pentru Mediafax.

Fostul Principe Nicolae luptă pentru titlul său

„Cei din Casa Regală au arătat o deschidere către Nicolae, acceptându-l acolo unde îi este locul, la ceremonialul funerar. După ce nu i-a fost îngăduit să-şi vadă bunicul pe patul de moarte timp de zece minute, măcar la catafalc să-i poată fi alături pentru a-şi lua rămas bun aşa cum se cuvine. (…)  Doreşte să fie reintegrat în Familia Regală. Decretul de înlăturare nu i-a fost comunicat în original. El nu a semnat declaraţia de acceptare de înlăturare de la succesiune. Se încearcă discreditarea sa. Ceea ce fac ei nu prea este demn de Casa Regală. Asta se face în alte straturi sociale, dar Nicolae este dispus să revendice ceea ce-i aparţine de fapt”, a explicat Radu Enache.

Nicolae nu a fost primit în trenul regal şi la parastasul Regelui Mihai

Chiar dacă Casa Regală a României a dat dovadă de înţelegere în momentul în care i-a permis participarea la funeraliile Regelui Mihai lui Nicolae, nepotul ultimului monarh al României, nu au procedat aşa în momentul în care trupul regelui a călătorit spre Curtea de Argeş. Fostului Principe Nicolae nu i s-a pemis să urce în trenul regal alături de restul familiei.

Mai mult decât atât, conform spuselor unui blogger, acesta a fost alungat şi de la parastasul bunicului său. Lilick Auftakt a publicat în mediul online un mesaj şi o fotografie. Apare principele Nicolae şi alături stă scris ” alungat şi de la parastas”.

Foto: Libertatea

Cristina Pîrvu

 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter