Ilie Năstase face primele declarații după scandalul din Fed Cup: „Nu regret ce am făcut şi, dacă vor, să mă trimită la închisoare!”

Publicat pe

Ilie Năstase a vorbit despre scandalul în care a fost implicat sâmbătă, la meciul dintre Sorana Cîrstea și Johanna Konta, din FedCup, într-un interviu pentru publicația britanică Daily Mirror.

După ce a înjurat pe toată lumea, de la arbitri la ziariști, Ilie Năstase a intrat într-un scandal uriaș, însă, spune el, nu regretă nimic din cele întâmplate. Federația Internațională de Tenis i-a ridicat acreditarea acestuia și nu a mai putut fi căpitanul echipei României în meciurile de duminică din cupă.

„Nu regret ce am făcut şi, dacă vor, să mă trimită la închisoare. Nu-mi pasă! Eu sunt invitat la Wimbledon în fiecare an de către toate cluburile engleze. Este o zi specială. Dar probabil că anul acesta nu o să mă mai invite, însă nu prea mă interesează. Eu încercăm doar să susţin interesul fetei mele. Jucătoarea engleză pur şi simplu a ieşit din teren fără să ceară permisiunea, iar atunci recunosc că am făcut-o ‘bitch’. Ea tot încerca să-i facă pe spectatori să ţină linişte, însă nu eram la operă, eram la un meci. Oamenii ăştia vor să facă dintr-un meci de tenis un film mut. N-am nevoie de un aşa rahat. Am 70 de ani. Nici măcar nu sunt plătit pentru faptul că sunt căpitan. Mă doare-n **r dacă mă vor amenda sau dacă nu o să mă lase să stau în scaunul de căpitan. Aduceţi-va aminte că am fost numărul 1 mondial, iar dacă dai deoparte pe cineva care a fost numărul 1 .. nu este bine pentru tenis', a spus fostul tenisman pentru Daily Mirror.

Scandalul a izbucnit, sâmbătă, la meciul din FedCup dintre Sorana Cîrstea și englezoaica Johanna Konta de la Mamaia, când jucătoarea britanică era deranjată de ce se întâmpla în teren și tribune, fapt ce l-a enervat la culme pe Ilie Năstase. Acesta a mers la arbitrul de scaun, căruia i-a vorbit pe un ton nepotrivit, așa că arbitrul principal, Andreas Egli, l-a trimis la vestiare pe fostul număr 1 mondial. Ilie l-a înjurat pe arbitru, apoi pe Johanna, dar și pe căpitanul Marii Britanii, Anne Keothavong, înainte de a părăsi terenul. După incident, la începutul setului doi, când Sorana era la conducere, jucătoarea britanică a început să plângă, fapt ce a întrerup meciul timp de 20-25 de minute.

Alexandra Popescu

Foto: Hepta

Citește și:

Fed Cup cu scandal. Ilie Năstase – Investigat de Federaţia Internaţională de Tenis şi dat afara de pe teren la Constanţa

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter