Ioana Maria Moldovan – Principiile unei familii fără acte

Publicat pe

Ce ştie mai toată lumea despre ea este că de nouă ani prezintă „Poveştiri adevărate (Acasă TV). Ce ştiu puţini este că tot de nouă ani are o relaţie efervescentă, care acum şapte ani a devenit logodnă, dar nu s-a concretizat nici azi în căsătorie. Acum însă, se pare că e vremea unei schimbări pentru Ioana Maria Moldovan.

Ioana Maria Moldovan si Marian Gales

Când am ajuns la showroom-ul de mobilă în care urma să fa­cem şedinţa foto cu Ioana şi iubitul ei, Marian, ei analizau entuzias­maţi vitrinele ticsite cu veselă şi deco­raţiuni, ca un cuplu la început de drum. Nu sunt deloc la început de drum, au o relaţie de nouă ani de zile, însă le lipseşte acea subtilă plictiseală pe care o întâlneşti adesea la cuplurile „cu vechime. Deşi Marian este cu 13 ani mai mare decât Ioana, diferenţa de vârstă este aproape insesizabilă. Aş menţiona o singură diferenţă, extrem de simpatică, de altfel. Ioana nu a avut absolut nicio preferinţă legată de coa­fură, machiaj sau vestimentaţie, lucru foarte rar întâlnit la femei, în general. În schimb, pe Marian a trebuit să-l convingă şase femei că e timpul ca, măcar pentru această ocazie specială, să-şi schimbe freza cu gel căreia îi e fi­del de 15 ani. „Presimt că voi semăna cu Eminescu, ne tot repeta în timp ce o ruga pe iubita lui din priviri să îl sal­veze. Îi mulţumim Ioanei pe această cale că a fost în echipa noastră.

 

Tu şi Marian sunteţi în general atât de matinali şi punctuali ca la şedinţa noastră foto?

Nici unul dintre noi nu e foarte mati­nal şi recunoaştem că cel mai dulce somn e dimineaţa. Ne place să mai le­nevim măcar cinci minute după ce am oprit alarma ceasului deşteptător! Se zice că „cine se trezeşte de dimineaţă, departe ajunge, noi am adaptat zicala şi varianta proprie sună cam aşa: „cine se trezeşte de dimineaţă, e obosit toată ziua. Cât despre punctualitate?! Eu sunt şefa punctualităţii, nu mi-am atri­buit singură această titulatură, ci am primit-o de la cei apropiaţi şi cei pe care i-am întâlnit de-a lungul vieţii în  drumul meu. Prefer să ajung cu cinci minute înainte de ora fixată pentru întâlnire, decât să mă las aşteptată! Aşa am fost crescută! Se spune că punctualitatea e politeţea regilor, deci mă autointitulez regina punctualităţii!

 

 

Te-ai mutat împreună cu iubitul tău la foarte scurt timp după ce aţi deve­nit un cuplu. Totuşi, au trecut 9 ani de atunci, dar nunta încă se lasă aşteptată. De ce impulsul care v-a făcut să vă mutaţi împreună imediat nu v-a făcut şi să vă doriţi pasul următor, cum ar fi căsătoria?

Eheee, se pare că în vremurile noastre căsătoria nu prea mai e la modă sau, în cele mai multe cazuri, se face doar de ochii lumii! Din păcate, nu mai e ca pe vremea bunicilor sau părinţilor noştri, când căsătoria era un pas serios făcut pe viaţă. Revenind la mine şi la Mari­an, noi ne întrebam uneori mai în glumă, mai în serios, la ce ne-ar ajuta? Cum şi cu ce ne-ar schimba viaţa un act? În condiţiile în care de nouă ani, noi trăim ca într-o familie, una mult mai adevărată decât majoritatea celor legate printr-un act. Ne-am mutat îm-preună la scurt timp după ce ne-am cunoscut, pentru că numai aşa poţi să-ţi dai seama dacă eşti sau nu com­patibil. Zicem că am trecut testul compatibilităţii şi ne e bine aşa cum suntem… ca şi căsătoriţi, dar fără act legalizat! Probabil că vom face acest pas atunci când va apărea un copil, pentru că vrem ca în certificatul lui de naştere părinţii să poarte acelaşi nume de familie.

 

OANA POPOIAG Foto ANDREEA GOIA

 

Continuarea în numărul de martie al revistei VIVA!, la standurile de presă din 1 martie.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter