James Gandolfini: Cel mai iubit mafiot

Publicat pe

James Gandolfini a fost protagonistul serialului-fenomen „Clanul Soprano, iar rolul mafiotului i-a adus faima mondială şi câteva premii importante. În realitate, James Gandolfini era un om foarte liniştit şi, la un moment dat, chiar a vrut să renunţe la acest proiect tocmai fiindcă îl considera prea violent.

 

James Gandolfini - 1961-2013 'Sopranos' Star

 

Prin 2004, Lora Somoza, logod­nica lui la vremea respectivă, l-a descris ca fiind complet diferit de personajele pe care le interpretează şi el însuşi a spus că este un Woody Allen cu multe kilograme în plus. Asta în viaţa privată. În filme, ca şi J.R. Ewing (Larry Hagman), James Gandolfini a fost băiatul rău iubit de toată lumea. A interpretat personaje dure, a intrat în pielea unor bărbaţi fără scrupule şi a fost nevoie să le cu­noască mecanismele interioare care îi determinau să ucidă. Toate astea cu un farmec care te făcea, subliminal, să-l placi. Să devii cel mai înfocat fan al lui.

Se afla în Italia pentru Festivalul de Film de la Taormina (Sicilia) când a suferit un atac de cord şi, la 51 de ani, a decedat fără să fi existat, în aparenţă cel puţin, vreun indiciu care să trădeze o boală fatală. Se pare că în Los Ange­les, la revenirea din Europa, plănuise să-şi facă un tatuaj nou, iar cei de la salon erau curioşi ce simbol va alege actorul.

fam gandolf

 

Marele discret

 

A declarat în repetate rânduri că Ro­bert De Niro a jucat un rol esenţial în decizia sa de a deveni actor. Primele roluri au fost în piese de teatru, dar în 1993 a fost distribuit în thrillerul ro­mantic „True Romance', film care l-a adus în atenţia regizorilor şi a marilor producători de la Hollywood. Rolul lui Tony Soprano din „Clanul Soprano' a fost, poate, cea mai mare realizare din cariera actorului, cu atât mai mult cu cât a obţinut trei premii Emmy şi un Glob de Aur. În plus, Sindicatul Scenariştilor Americani a desemnat acest serial ca având cel mai bun sce­nariu din istoria televiziunii.

James Gandolfini riding Vespa Scooter in Greenwich Village

Ca şi Daniel Craig (James Bond), Gan­dolfini a interpretat personaje puterni­ce care au stârnit controverse, în vre­me ce în realitate actorul s-a scăldat în ape liniştite şi a preferat mereu să fie cât mai discret în ce priveşte familia. „Nu cred că sunt un om atât de intere­sant. Şi nu cred că ceea ce am eu de zis ar putea preocupa pe cineva' – în acest fel îşi justifica Gandolfini alegerea de a acorda cât mai puţine interviuri. În plus, a mai declarat că: „Sunt actor. Îmi fac meseria şi mă întorc acasă. De ce ar vrea oamenii să ştie detalii despre via-ţa mea intimă? Se întreabă cineva ce face un şofer de tir?'

Totuşi, despre James Gandolfini se ştie că îi plăceau locurile întunecate şi co­mediile idioate (după cum le caracteri­za el însuşi), se bucura să audă oameni râzând şi spunea despre el că este o persoană nervoasă căreia îi este greu să se relaxeze. Pentru că locuia în New York. Era pasionat de motociclete – avea un Harley Davidson şi un scuter Vespa, cu care a şi suferit un accident în traficul sufocant din New York.

În 2006 a fost lovit de un taxi, a trebuit să fie operat la un genunchi, aşa că filmările la ultimele episoade din „Cla­nul Soprano' au fost amânate cu trei luni. Finalul aventurilor acestei familii de mafioţi a fost destul de incert în ce priveşte povestea lui Tony Soprano, motiv pentru care s-a speculat că ar urma un lungmetraj edificator. Producătorii au potolit spiritele fanilor înfocaţi, anunţând că nu s-a pus vreo­dată problema de aşa ceva.

Trist este că moartea sa a venit într-un moment în care familia lui era cum nu se poate mai fericită. Anul trecut, cea de a doua soţie a sa, fostul model De­borah Lin, născuse o fetiţă pe care au botezat-o Liliana Ruth, pe care James o iubea ca pe ochii din cap. Actorul mai avea un băiat din prima căsătorie, Michael (13 ani) – acesta fiind cel care l-a găsit căzut în camera de hotel din Roma. A anunţat de îndată la recepţie, a fost chemată o ambulanţă, însă a decedat în drum spre spital.

 

CLAUDIA COJOCEA

Foto NORTHFOTO

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter