JENNIFER LAWRENCE, blonda care spune lucrurilor pe nume

Publicat pe

Jennifer Lawrence a câştigat un Oscar pentru Cea mai bună actriţă în rol principal şi a făcut înconjurul lumii pe YouTube cu celebra căzătură de la ceremonie, a jucat baschet într-o echipă de băieţi, vorbeşte fără perdea şi spune că actoria e o prostie. Doar nu salvează viaţa nimănui.

Jennifer Lawrence arrives looking beautiful at Jimmy Kimmel live

 

Cel mai important eveniment cinematografic al anului, covor roşu, vedete, fotografi, lumini, decoruri, emoţii… şi ea, o blondă superbă, foarte tânără, într-o creaţie Dior Haute Couture ireală (după mulţi, cea mai spectaculoasă apariţie de la Oscarurile de anul acesta). Fără îndoială, pentru Jennifer Lawrence experienţa a fost răvăşitoare, cu atât mai mult cu cât a primit, la 22 de ani, Oscarul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal pentru „Silver Linings Playbook'. Şi mai ştim şi celebra căzătură pe scările care duceau spre scena unde actriţa urma să-şi ridice preţiosul trofeu – moment pe care l-a „salvat' prin umor şi naturaleţe. Doar nu era la primul accident cu rochia la un eveniment monden. I se mai întâmplase şi la Screen Actors Guild Awards, când tot o creaţie Dior i-a dat emoţii mari fix când se ducea să-şi ia premiul.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=z2yvrL8IpuM[/youtube]

 

Dincolo de asta, Jennifer Lawrence n-a părut câtuşi de puţin stângace nici pe covorul roşu, nici pe scenă, deşi n-a făcut un secret din faptul că nu-i face deloc plăcere să iasă la evenimente mondene.

 

Apariţie istorică în familie

Pentru cei care au „cunoscut-o' abia cu ocazia Oscarurilor de anul acesta, Jennifer trebuie să le fi părut o blondă tipică, delicată, foarte feminină, care vorbeşte încet şi alintat. În realitate, actriţa are o fire băieţoasă, e pasionată de sporturi masculine (a jucat la un moment dat baschet într-o echipă formată numai din băieţi) şi e celebră deja la Hollywood pentru felul liber în care vorbeşte.

Jennifer Lawrence Looks Hot In Black

Asta s-ar putea explica şi prin faptul că este una dintre puţinele fete din familia Lawrence. În plus, nu se preocupă deloc de felul în care arată. Îi place să fie sexy, dar nu vulgară, şi reuşeşte să fie aşa tocmai prin naturaleţe. Deocamdată, niciun artificiu. „Nu ţin niciun fel de dietă. Sunt tare nefericită când trebuie să fac asta, mie îmi place cum arăt. Nu suport actriţele care arată ca nişte păsări. Prefer să par mai plinuţă în faţa camerei, dar să fiu un om normal în viaţa de zi cu zi. Nu vreau să fiu minunată pe sticlă şi ca o sperietoare de ciori în realitate…', mărturisea ea.

 

Copilul care nu înţelegea nimic

Avea 14 ani când fost descoperită întâmplător la New York de un agent de modeling. Acesta a văzut-o, a plăcut-o şi i-a propus imediat o colaborare. Jennifer însă nu voia să fie model şi îşi dorea să meargă la castinguri pentru reclame sau diverse proiecte de actorie. Pe atunci juca hochei pe iarbă, era majoretă şi visa să devină doctor.

 

Dar la scurt timp după întâlnirea cu pricina a fost invitată la o audiţie, a primit un scenariu care i-a plăcut atât de mult, încât şi-a dat seama că asta trebuie să facă în continuare „A fost prima oară când am înţeles şi eu ceva. Aveam 14 ani. Fraţii mei erau nişte atleţi foarte buni, iar unul dintre ei avea şi note mari la şcoală. Eu mereu am simţit că nu sunt bună la nimic şi nici nu găseam vreun lucru care să-mi placă. În fine, am fost la această audiţie, probabil că nu m-am descurcat bine deloc, dar mi-am dat seama că asta vreau să fac. Şi, din fericire, şi eu şi mama mea ne-am îndrăgostit de New York, aşa că per­spectiva de a locui acolo verile nu m-a speriat', mărturisea Jennifer într-un interviu pentru ediţia de luna aceasta a revistei Vanity Fair.

 

 Jennifer Lawrence Shows Some Leg

De mână cu mama, împotriva tatălui

În tot acest timp, tatăl ei, rămas în Louisville, insista ca cele două visătoare să revină acasă. Deşi mama viitoarei ac­triţe intuise corect potenţialul fiicei ei, tatăl se arăta intransigent şi chiar a zbu­rat până în New York pentru a le aduce înapoi. De îndată ce a aterizat, agenţii lui Jennifer i-au explicat că fiica lui are talent şi chiar le-au propus să plece toţi trei în Los Angeles pentru alte audiţii. Abia atunci a înţeles şi domnul Lawrence faptul că viaţa familiei lui avea să se schimbe cât de curând.

 

85th Annual Academy Awards - Press Room

De la „Hunger Games' la Oscar

Primul film important în care a jucat a fost „Hunger Games' şi, odată cu lan­sarea lui în martie 2012, Jennifer a început să cunoască celebritatea. A primit jumătate de milion de dolari pentru prima parte a filmului, iar pen­tru „Hunger Games 2' suma încasată de tânăra de 21 de ani a fost de 10 mi­lioane de dolari. 2013 a fost însă anul ei. Pentru o actriţă proaspăt intrată în lumea cinematografiei, Jennifer Lawrence ştie să câştige bani mulţi şi să facă filme bune. „Silver Linings Playbook' i-a adus anul acesta nu doar o nominalizare la premiile Bafta şi un Glob de Aur, ci şi Oscarul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal şi cer­titudinea că o blondă poate reuşi şi fără să-şi arate desuurile.

 

RIVALELE LUI JENNIFER

 

 

colaj rivale

 

ELLEN PAGE – Se aseamănă cel mai mult cu Jennifer Lawrence. Actriţa din „Juno' (2007) are o fire băieţoa-să, îi plac sporturile masculine şi nu suportă fetiţele cu codiţe care sunt mult prea artificiale. De altfel, spune despre ea însăşi că este „un băieţoi din Noua Scoţie'.

 

KRISTEN STEWART – De multe ori pare că doarme, deşi stă în picioare şi are ochii deschişi. De puţine ori a avut un look impecabil pe covorul roşu şi a dat mai degrabă impresia că a îmbrăcat în fugă o rochie elegantă, dar de coafură şi machiaj nu a mai avut timp. De cele mai multe ori, pare că spune „nu vă uitaţi la mine, nu sunt aici de fapt'.

 

MILEY CYRUS – Dacă la începutul carierei, în perioada „Hannah Montana', Miley Cyrus purta păr lung şi bucle lejere, de la o vreme fata cuminte s-a răzvrătit. A început să aleagă ţinute sumare în concerte, s-a tuns scurt, s-a vopsit blondă şi a adoptat o atitudine rebelă.

 

EMMA WATSON – Poate cea mai cuminte actriţă din generaţia nouă de actori, Emma Watson a devenit, datorită lui „Harry Potter', unul din cele mai bine plătite staruri. Timidă, cuminte, aproape angelică, Emma nu este un provider de cancanuri pentru presa de scandal, aşa că până acum celebritatea nu i-a schimbat viaţa foarte mult.

 

CLAUDIA COJOCEA

Foto:  HEPTA, NORTHFOTO

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter