Karl Lagerfeld vs. Valentino

Publicat pe

Unul iubeşte limuzinele, costumele impecabile şi viaţa luxoasă. Celălalt trăieşte ca un superstar – se îmbracă excentric şi transformă fiecare apariţie publică în show.  Karl Lagerfeld si Valentino s-au născut în epoca în care totul era posibil şi au reusit sa faca istorie.

 

VERNISSAGE DE L'EXPOSITION DES PHOTOGRAPHIES DE KARL LAGERFELD "

 

Asemănări

 

IUBESC BĂRBAŢII

Viaţa şi cariera lui Valentino nu ar fi fost aceeaşi dacă nu ar fi existat Giancarlo Giammetti, partenerul de afaceri şi, în acelaşi timp, partenerul său de viaţă. Cei doi sunt împreună de cincizeci de ani şi, în tot acest timp, nu au stat departe unul de celălalt mai mult de două săptămâni. Deşi îşi exprimă punctual de vedere vizavi de oricine şi orice, la capitolul dragoste, Lagerfeld a fost mereu foarte rezervat. După ce iubitul său, Jacques de Bascher, a fost răpus de SIDA la sfârşitul anilor 80, Lagerfeld nu a mai avut o relaţie stabilă.

Chanel Event The Little Black Jacket - By Karl Lagerfeld

IUBESC ANIMALELE

Valentino iubeşte animalele atât de mult, încât a denumit o colecţie de haine după unul dintre căţeii săi, Oliver. Acum are şase mopşi: Molly, Milton, Monty, Margot, Maude şi Maggie. În decembrie 2011, Karl Lagerfeld a adoptat o pisică siameză pe care a botezat-o Choupette.

 

SUNT COLECŢIONARI

Creatorul german este un cititor avid, iar în biblioteca sa a adunat peste 300.000 de cărţi. „Cititul e un drog la care nu există pericolul unei supradoze. Sunt fericita victimă a cărţilor', spunea Lagerfeld, care deţine şi o editură în Paris. Pe lângă cărţi, Karl este proprietarul a peste 100 de iPod-uri. Un mare iubitor de artă, Valentino area o colecţie impresionantă de tablouri care include lucrări semnate de Picasso, Balthus şi Damien Hirst.

 

 

Deosebiri

 

DEBUTUL

Primele colecţii semnate de Karl Lagerfeld, lansate la finalul anilor 50, au fost aspru criticate pentru că erau prea avangardiste, iar primele colaborări pentru Chanel, care mizau pe elemente precum pielea şi lanţurile, i-au determinat pe critici să spună că eleganta casă de modă se transformă în ceva sado-masochist. Valentino, în schimb, a fost aplaudat la scenă deschisă încă de la primele pre zentări, atât în Paris, unde toată lumea ştia de „roşul Valentino', cât şi în Florenţ a, capitala modei la acea vreme. A fost considerat imediat o revelaţie a industriei, iar cumpărători străini s-au înghesuit să trimită comenzi.

85th Annual Academy Awards Oscars, Vanity Fair Party, Los Angeles, America - 24 Feb 2013

ANI DE STUDIU SAU ŞCOALA VIEŢII

Provenit dintr-o familie bogată, în care tatăl era un om de afaceri prosper, designerul german a urmat cursurile unei şcoli private, apoi un liceu unde a studiat desenul şi istoria. Pe atunci spera să ajungă ilustrator sau grafician. Nu a urmat niciodată cursuri de modă şi crede că „viaţa trebuie să îţi dea lecţii'.  În schimb, designerul italian a ştiut de la bun început că vrea să lucreze în modă, iar la 17 ani a plecat să studieze la Paris, la Şcoala de Arte Frumoase.

 

TRECUTUL, PRIETEN SAU INAMIC?

Lagerfeld trăieşte în prezent şi consideră că nimic nu e mai trist decât să spui că „ieri a fost mai bine'. „La naiba cu vremurile bune de odinioară. ŞI astăzi trebuie să fie bine, dacă nu, prezentul îşi pierde valoarea', spunea designerul în 2004. Pentru Valentino, însă, trecutul e o modalitate prin care poţi să îţi faci prezentul mai frumos. Designerul a pus bazele unui muzeu virtual în care este expusă istoria de peste 50 de ani a creaţiilor sale şi a organizat expoziţia „Master of Couture', în cadrul căreia a expus 130 de piese haute couture purtate de-a lungul timpului de femei precum Grace Kelly, Jacqueline Kennedy şi Sophia Loren.

 

RETRAGERE

În ianuarie 2009, după 50 de ani de carieră şi multe speculaţii despre viitoarea lui retragere, Valentino a anunţat că renunţă la modă, ultima sa colecţ ie haute couture fiind prezentată la Paris Fashion Week. De fiecare dată când a fost întrebat despre o posibilă retragere, Karl Lagerfeld a răspuns că nu intenţionează să îşi încheie activitatea prea curând. Continuă să creeze şi, în plus, este fotograful tuturor campaniilor Channel.

 

De RALUCA TĂMAŞ

Foto HEPTA

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter