Loredana - 29 de Revelioane pe scenă

Publicat pe

Fiecare sfârşit de an o găseşte pe Loredana, posesoarea celei mai de succes voci a României, cântând live, melodii pe care „s-au făcut copii, s-a dansat până dimineaţa, s-au alinat suferinţe şi au curs şi lacrimi de fericire'.

 

Loredana

 

S-a lansat la „Steaua fără nume', emisiune-concurs la care a concurat, deşi avea numai 14 ani, sub limita admisă. Azi are ea însăşi o fată, în vârstă de 16 ani, şi e antrenoare la „Vocea României, altă emisiune-concurs care ţine publicul lipit de televizor. Între aceste două repere, încape o carieră de invidiat, în care Loredana a cântat, a dan­sat, a jucat în filme, a pozat, a scris, a cunoscut celebrităţi ca Dennis Hopper, Christo­pher Walken sau Andy Garcia. Dincolo de toate astea, a rămas ea însăşi: o fată nonconformistă, care gândeşte şi vorbeşte la fel de frumos precum cântă. Și aş fi ispitit să-i mai fac un com­pliment, două, dacă nu aş cunoaşte-o şi n-aş fi convins că m-ar întrerupecu em­blematicul ei tic verbal: „măi, băiatule! '…

 

Lori, ce crezi că aşteaptă de la tine fiica ta, Elena, de Sărbători?

Cred că Elena aşteaptă să petrec mai mult timp cu ea… şi bilete la un concert 5 Seconds of Summer (n. red. – o trupă de puşti australi­eni cunoscuţi şi ca 5SOS) La 16 ani, are cele mai neaşteptate dorinţe!

 

Dacă tot am vorbit despre fiica ta de 16 ani, tu cum te distrai în adolescenţă? Adică fără tabletă, telefonie mobi­lă, selfie-uri…

Mă distram în faţa blocului, jucam coarda, elasticul, şah, rummy, macao şi whist, nu online! Cine poa-te uita jocurile copilăriei? Eram nedespărţită de frate­le meu, care îmi ţinea me­reu spatele!

 

La 18 ani, am plecat să servesc patria cu o foto­grafie de-a ta în valiza de lemn. Ale cui poze le decupai tu la aceeaşi vârstă?

Pe ale lui Clark Gable, din „Pe aripile vântului, pe ale lui Elvis Presley, care, ciu­dat, nici măcar nu mai erau în viaţă atunci de mult…

 

Dacă ar fi să alegi, în ce oraş te-ai simţi cel mai bine de Sărbători – Bucureşti, Las Vegas, Oneşti, New York?…

În oricare, dar nicăieri ca acasă! De Sărbători, ce poate fi mai frumos decât să mănânc salata de boeuf a mamei şi să mă răsfăţ în sânul familiei?

 

N-ai obosit, după atâţia ani, să-ţi faci Revelionul pe scenă?

Cum poţi să oboseşti când faci ceea ce-ţi place? Publi­cul mă încarcă cu dragoste şi energie pentru un an în­treg! Uiţi de toate, şi de frig, şi de oboseală! De 29 de ani fac Revelionul cântând! Un singur an, cred că prin 1995, nu am fost în ţară, în rest am fost aici, la datorie! Pentru fanii mei până la ca­păt!

 

de HORIA GHIBUȚIU

 

Continuarea în numărul de decembrie al revistei VIVA!, la standurile de presă din 2 decembrie.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter