MagiCAMP, tabăra pentru copiii bolnavi de cancer înființată de Melania Medeleanu și Vlad Voiculescu, a fost jefuită: „Oare hoţii ăştia sau ce-or fi ei...”

Publicat pe

Melania Medeleanu și Vlad Voiculescu sunt în stare de șoc. Tabăra pentru copiii bolnavi de cancer MagiCAMP, pe care cei doi au înființat-o în anul 2013, a fost jefuită de hoți.

Organziția are sediul în comuna dâmbovițeană Brănești, pe un deal unde Vlad Voiculescu se juca când era mic. Anual, zeci de copii bolnavi de cancer vin acolo pentru a fi îngrijiți de voluntari coordonați de cei doi fondatori. Aseară, însă, hoții nu au mai ținut cont de semnificația acestui loc, așa că au spart biroul organizației și au furat laptopurile.

„Lucram pe laptopuri donate de oameni buni. Nu sunt cele mai performante, dar pentru ce facem noi sunt foarte bune. Dincolo de ce se vede concret în taberele MagiCAMP, în proiectele noastre – MagicBox sau MagicHOME, munca noastră înseamnă mii de telefoane, mesaje, tabele, prezentări, liste cu sponsori, contacte, fotografii, filmuleţe ale copiilor pe care i-am întâlnit.

Mare parte din toate astea s-au evaporat în această noapte. La 22:30 încuiam uşa biroului. La prima oră, un pahar vărsat pe o masă, birourile goale şi un geam deschis. Şi gata. Munca noastră de atâta amar de vreme s-a topit. Pozele copiilor noştri curcubeu sunt pe pereţi: nu vrem să-i uităm niciodată. Oare hoţii ăştia sau ce-or fi ei, or fi aruncat vreo privire pe pereţi înainte de a ne înfăşca munca? Şi da, îţi vine să urli. Şi da, îţi vine să pleci. Să te duci şi să nu mai arunci nicio privire înapoi. Dacă, prin absurd, pe olx sau mai ştiu eu prin ce tomberon, munca noastră intră în posesia cuiva, îl rugăm să ne-o aducă înapoi. Ştiu, e absurd. Încercăm totuşi', a scris Melania Medeleanu pe Facebook.

De asemenea, Vlad Voiculescu a ținut să transmită și el un mesaj

„În noaptea asta, biroul MagiCAMP a fost spart. Nu ştiu dacă am fost vizat eu, organizaţia sau pur şi simplu nişte obiecte. Cei care au intrat au purtat mănuşi şi au forţat fereastra. Au furat doar jumătate din laptopurile din birou, nu s-au atins de banii care erau la vedere pe raft, de restul tehnicii de calcul sau de cheia de la maşina parcată în faţa blocului. Dacă au fost pur şi simplu hoţi… şi dacă au vrut pur şi simplu să facă rost de bani… îi rugăm să le aducă înapoi astăzi. Dincolo de obiectele pe care ar putea primi câteva sute de euro, este munca de luni de zile a echipei care organizează taberele pentru copii cu afecţiuni grave şi toate celelalte proiecte MagiCAMP', a scris acesta pe Facebook.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz.

Alexandra Popescu

Foto: Facebook

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter