Mykonos, o destinaţie inedită. Liviu Popescu: "Îmi este pe plac din mai multe puncte de vedere"

Publicat pe

Mykonos, o destinaţie inedită. Din postura sa de turist pasionat, bon viveur și fin cunoscător al tradiției gastronomice, Liviu Popescu ne propune în fiecare ediție o destinație de vacanță.

Trebuie să vă spun că am stat ceva să mă gândesc la următoarea destinație de vacanță. Și asta pentru că tare eram tentat să vă povestesc despre o vacanță la munte, dar am zis, totuși, să trecem și pe la mare vara aceasta, să ne bucurăm de soare, de plajă și de sporturi pe apă. Primul gând m-a dus către Grecia, o țară pe care probabil ați vizitat-o măcar o dată în călătoriile voastre de până acum. Dacă nu, să o treceți pe listă!Are niște insule fantastice, nu se mai îndoiește nimeni de asta, nu? N-am cum să vorbesc acum despre toate locurile minunate ale Greciei pe unde am fost, așa că mă opresc la unul singur și, de ce nu?, poate reușesc în rubricile următoare să vă împărtășesc din toate experiențele mele de aici. Acum, însă, e despre Mykonos, o insulă care-mi este pe plac din mai multe puncte de vedere.

E un loc pentru toate genurile de oameni, pentru toate gusturile și buzunarele și cred că asta contează cel mai mult. Indiferent cum dorești să-ți petreci vacanța, aici o poți face în voie. Vrei să te distrezi noapte de noapte? Mykonos e cunoscut pentru petrecerile sale, pentru extravaganță și atmosfera electrizantă, fiind de multe ori comparat cu Ibiza din acest punct de vedere. Vrei să ai parte de ceva liniște, să te relaxezi mai mult, să vizitezi sau să practici sporturi nautice? Ai acces nelimitat la locuri și peisaje de vis, la plaje absolut fabuloase la o mare încântătoare.

Poți face și shopping, poți savura mâncăruri gustoase, te poți pierde printre casele albe, cu obloane albastre, și poți veni liniștit cu întreaga familie, cu copiii, să vă bucurați împreună de farmecul acestei insule. Eu am fost cu familia, cu soția și copiii, așa că vă spun din propria experiență că se găsesc multe variante de a vă petrece timpul aici, inclusiv unele de care să fie și cei mici încântați. Pe noi ne-au fermecat plajele și ne-a fost destul de greu să ne decidem la una singură. Am fost la Scorpios, Nammos, Alemagou, dar și la Ornos Beach, Elia și Korfos.

Korfos e o plajă mai mult pentru surferi, dar, chiar și așa, am petrecut o după-amiază acolo și ne-am bucurat de spectacolul oferit de câțiva împătimiți ai acestui sport. Pe lângă surf, în Mykonos mai puteți face snorkeling sau scuba diving – acestea trei sunt cele mai renumite pe insulă și ar trebui să nu le ratați, fiindcă experiențele sunt de neuitat!Cea mai bună perioadă ar fi septembrie, asta dacă scopul vostru principal este să practicați aceste sporturi. Dacă nu, încercați în iunie, așa cum am făcut și noi, iulie și august fiind, după mine, mult prea aglomerate. Noi ne-am fi dorit să vedem cât mai mult din Mykonos, dar când știi că are mai mult de 25 de plaje și tu ai la dispoziție doar câteva zile, când să reușești să cuprinzi tot? Așa că n-am ajuns pe multe dintre ele, dar ne-am bucurat pe deplin de câteva, iar pentru noi a fost perfect.

Ce-am făcut în rest, în afară de plajă, mare, relaxare? Am fost în Mykonos Town, capitala insulei, acolo unde ne-au fascinat morile de vânt. Copiii, mai ales, au fost absolut încântați de ele. Am ajuns, evident, și în Mica Veneție sau, altfel spus, în cartierul Alefkandra, și am prins și apusul, care a fost unul dintre cele mai frumoase pe care le-am văzut până acum. Vă recomand să explorați acest oraș cu un ATV sau cu o bicicletă, nu cu mașina, asta pentru că străduțele sunt înguste și n-o să reușiți să îi descoperiți toate secretele altfel. Noi am apelat la bicicletă și a fost cea mai inspirată alegere!

La capitolul mâncare, nu cred că e cazul să insist. Numai când spui Grecia știi deja ce bunătăți te așteaptă. Meniurile se bazează în mare parte pe rețete tradiționale. Fructele de mare sunt pe primul loc și, cum eu sunt un fan al lor, nu mi-a trebuit nimic mai mult. Crabii, calamarii, caracatița la grătar sau midiile au fost la ordinea zilei, alături, desigur, de un pahar de vin alb, rece. Dacă vreți să mâncați extraordinar de bine și de gustos, vă recomand restaurantele Avra, Uno con carne, Interni, Mamalouka, Kuzina, Ling Ling by Hakkasan, Remezzo sau Nautilus.

Aici veți descoperi savoarea mâncărurilor grecești și o atmosferă încântătoare, care să vă facă să reveniți. Sunt și plaje cu restaurante proprii absolut minunate și nu am cum să nu menționez câteva pe care le-am remarcat: Nammos, Solymar, Principote Panormos, Alemagou, Scorpios, Spilla sau Jackie O. Așa cum v-am obișnuit până acum în destinațiile de vacanță, vin și de această dată cu câteva idei de hoteluri și resorturi.

Mykonos, o destinaţie inedită. Liviu Popescu: "Îmi este pe plac din mai multe puncte de vedere"Mykonos, o destinaţie inedită. Liviu Popescu: "Îmi este pe plac din mai multe puncte de vedere"

De obicei, noi preferăm resorturile, și asta pentru că îți pun la dispoziție absolut tot ce ai nevoie, facilitățile sunt pe măsură și efectiv simți că te-ai putea relaxa în voie numai și numai acolo. Dar nu faci asta, mai ales când știi ce locuri frumoase te așteaptă să le descoperi. Așadar, iată sugestiile mele de hoteluri și de resorturi pentru Mykonos: Cavo Tagoo, Myconian Avaton, Myconian Utopia sau Myconian Imperial Resort. Acum, că v-ați conturat în minte o imagine despre Mykonos, sper că nu vă mulțumiți cu atât. Chiar vreau să cred că vă doriți să descoperiți voi înșivă această insulă fantastică a Greciei. Vă garantez că experiența o să merite și că o să fiți mai mult decât încântați de aceste locuri!Merită să stați o perioadă mai lungă aici, așa că, dacă aveți cum, profitați și bucura- ți-vă cât de mult puteți, relaxați-vă, distrați-vă… Cu alte cuvinte, trăiți din plin experiența grecească!Pe curând, prieteni!Noi destinații de călătorie așteaptă să fie împărtășite.

facebook.com/LiviuPopescuFratelli/ 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter