Nominalizați la Oscar de multe ori, niciodată câștigători... Iată actorii care au fost mereu „the second best”!

Publicat pe

Să fii mereu „the second best' este extrem de frustrant, cu atât mai mult cu cât ești un star de A-list, cu zeci de milioane de dolari în cont. Iată care sunt actorii care au fost nominalizați la Oscar de multe ori, dar nu au câștigat niciodată!

Dacă e să vorbim despre actori cu ghinion, primul nume care ne vine în minte este Leonardo DiCaprio, care, până să câștige primul său Oscar cu The Revenant, devenise chiar subiect de glume printre colegii săi de breaslă. Actorul a plecat acasă de-a lungul anilor de patru ori cu mâna goală și abia în 2016 și-a văzut în sfârșit visul cu ochii. De asemenea, una dintre cele mai nominalizate actrițe din istoria Oscarurilor (17 nominalizări) este Meryl Streep, însă aceasta a luat totuși 4 Oscaruri. Spre deosebire de cei doi norocoși, sunt o mulțime de actori care, în pofida încasărilor fabuloase pe care le-au adus filmelor în care au jucat nu au primit niciodată premiul mult visat…

Una dintre marii perdanți este actrița Glen Close, care a fost nominalizată nu mai puțin de 6 ori la Oscar, fără să fi plecat cu o statuetă acasă. Robert Downey Jr. a primit și el două nominalizări, însă nu a reușit să câștige premiul cel mare, deși, după părerea noastră, pentru prestația din filmul Chaplin (1993) ar fi meritat! Tom Cruise are tot trei nominalizări și ar fi meritat cu prisosință un Oscar pentru prestația din Born on the Fourth of July (1990), dar și pentru rolul din Jerry Maguire (1997), film care i-a adus în schimb un Oscar pentru rol principal colegului său de platou Cuba Gooding Junior… De departe însă cel mai ghinionist este Peter OToole, cu 8 nominalizări la Oscar, urmat la mică distanță de Richard Burton, cu 7 nominalizări.

O altă ghinionistă este actrița Amy Adams, care a fost la un pas de a câștiga Oscarul de cinci ori, la fel și Michelle Williams (nominalizată de patru ori), care a avut o prestație fabuloasă în Brokeback Mountain. Actorul Ed Harris are și el tot patru nominalizări, la fel și senzaționala Annette Benning, iar Joacquin Phoenix, Johnny Depp, Sigourney Weaver, Edward Norton și Laura Linney – câte trei. Dacă la această listă adăugăm nume ca Ralph Fiennes, Harrison Ford (1), Bill Murray (1), John Travolta (2), Gary Oldman (1), Liam Neeson (1),  Ralph Fiennes (2), John Malkowich (2), putem înțelege cât de mult contează să fii câștigătorul unui Oscar și cât de mare este competiția.

Nimic nu se compară însă cu performanța muzicianului John Williams care a fost nominalizat la Premiul Oscar pentru cea mai bună melodie de 51 de ori și de 46 a plecat acasă fără faimoasa statuetă…

Nominalizați la Oscar de multe ori, niciodată câștigători... Iată actorii care au fost mereu „the second best'!Nominalizați la Oscar de multe ori, niciodată câștigători... Iată actorii care au fost mereu „the second best'!

Oana Pantazi

Foto: Hepta 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter