O după-amiază cu familia lui Mihai Leu

Publicat pe

Departe de Bucuresti, la capatul unuidrum de cinci ore animat de serpentine, pe o strada linistita din Hunedoara, locuieste Mihai Leu alaturi de sotia sa, Anna, si fiul lor, Marco. Pentru fostul campion mondial la box, acasa inseamna si serile petrecute in familie, dar si Castelul Corvinilor, pe care l-am vizitat impreuna.

Mihai-Leu

Tocmai intram pe strada lui Mi hai, când radioul ne-a informat că ne aflăm la începutul celei mai călduroase zile din an. Singurul zgomot pe strada aceea neclintită era sunetul roţilor de maşină şi tot ce îmi trecea prin cap era cum poate un fost campion modial la box şi naţional la ra-liuri să locuiască într-un loc atât de liniştit. Urma să descopăr 20 de secunde mai târziu că unicul membru agitat al familiei era Ares, un husky de 10 ani şi probabil 100 de kg, în apărarea căruia precizez că tatăl său a fost campion de sanie. Curând am înţeles de ce Mihai, Anna şi Marco nu ar da niciodată Hunedoara pe Bucureşti. Sunt acel gen de familie zâmbitoare pe care îl mai vezi doar în reclame, iar liniştea de care au parte în mica lor grădină din faţa casei, unde coexistă în armonie flori, un şezlong şi multe biciclete, contribuie din plin la asta. Atunci când este ajutat de automatul de cafea, Mihai face un cappuccino foarte bun, m-am convins personal de asta. În rest, am aflat că Anna, italiancă la origine, găteşte cele mai bune paste din lume, iar Marco se ocupă cu drumeţiile pe munte, plimbările pe snowmobil sau bicicletă, în gene­ral toate sporturile care o pot îngrijora pe mama sa. Am mai aflat că suntem singura revistă pentru care Marco a ce­dat şi a acceptat să pozeze, nefiind de­loc încântat să stea în faţa obiectivului. Tatăl său chiar i-a promis un plin de benzină în schimbul acestui favor.

Dacă nu aş fi dat la tot pasul prin casă de ceasuri, aş fi pierdut noţiunea timpu­lui, admirând zecile de tablouri, piesele de mobilier recondiţionate şi mini sala de fitness, cu trofee cât vezi cu ochii, plus o pagină de ziar, care mi-a atras atenţia: primul articol despre meciul în care Mihai a devenit campion mondial, publicat de Libertatea. Dar nu puteam pierde noţiunea timpului, căci planul nostru viza şi o şedinţă foto la Castelul Corvinilor.

În cât timp face un campion naţional la raliuri drumul Bucureşti-Hunedoara? Nouă ne-a luat 4 ore şi 45 de minute.

Mihai: Sincer să fiu, acum conduc foar­te responsabil, schimbarea aceasta s-a produs de când am început să particip la raliuri. Merg cu 130 la oră, fac dru­mul în 4 ore şi jumătate. Au fost situaţii, pe vremea când nu exista autostrada, când, grăbindu-mă spre Bucureşti, am ajuns în 2 ore şi ceva la destinaţie.

Cum aţi decis tu şi Anna să vă stabiliţi de la bun început în Hunedoara?

Am cumpărat casă aici prima dată când am revenit în ţară, în 91 (n.r. Mihai a fugit din România în timpul regimului comunist). La început veneam de trei, patru ori pe an înapoi în ţară, în rest boxam în Germania. Dat fiind că aici aveam şi familia, la Hunedoara reve­neam cel mai des, foarte rar în Bucureşti.

OANA POPOIAG, Foto: RADU CHINDRIS

Continuarea în numărul de septembrie al revistei VIVA!, la standurile de presă din 1 septembrie.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter