(P) Ce implicație au jucăriile erotice în cuplu – între acceptare și pudoare

Jucariile folosite în dormitor, fie că se referă la preferințe în cuplu sau destinate a fi folosite individual, au fost mereu o controversă. Mulți le consideră expunerea la un nivel fără ocoliș a preferințelor intime. Mulți le consideră grotești, alții picanterii. De care parte ești?

Jucăriile pentru adulți – dovada efectelor benefice

Ȋn vremuri străvechi, autostimularea era considerată o manieră de tratament pentru femeile cu dureri de cap şi nu numai. Ba chiar tratamentul era oferit la indicația medicului și aplicat în cadrul cabinetului, cu o jucărie, desigur, primitivă.

Abia în anii 20 astfel de elemente au fost văzute ca parte din sfera eroticului, fiind comercializate în magazine de profil. Până atunci erau observate adesea în centre spa de cele mai multe ori.

Actualmente, tot felul de jucarii erotice au un loc aparte pe piața de profil. Sunt o expresie de fantezie, sunt incitante și atât de diverse. Mai că ne putem gândi că o astfel de industrie este plină de creativitate. Deci existența lor nu este negată și deloc ignorată. Având în vedere cât de prosper este domeniul se și înțelege că nivelul lor de popularitate este unul de cote înalte.

Este drept că și vremurile moderne au adus o contribuție. Aici nu mai este vorba numai de gândirea modernă, de deschiderea către nou și acceptarea unor provocări diverse. Ține și de abordarea care este oferită publicului. Spre exemplu, anii recenți au adus tot felul de filme cu tente erotice la rang de apreciere. Deși părerile sunt împărțite, există în rândul fanilor o altfel de perspectivă față de aspectul erotic din film, având în vedere cum se prezintă povestea. Cu alte cuvinte, când li se arată că scopul nu este unul grotesc, ci mai degrabă îndreptat spre propria plăcere, de a descoperi noi tărâmuri, vibrații, noi motive de a fi incitat, cu atât mai mult jucăriile erotice sunt văzute ca un must have în dormitor.

Profilul cumpărătorului

Este adevărat că aparte de ceea ce stă în favoarea acestor jucării nu se aplică în cazul tuturor. Un profil al cumpărătorului se definește destul de vag. Asta pentru că eroticul este parte din fiecare dintre noi, indiferent de câți ani de căsnicie definesc un cuplu sau nu. Elementul erotic ar trebui cel puțin să fie nelipsit în relația dintre doi adulți.

Este adevărat că anii aduc şi o mai mare potolire a preferinţelor intime şi a manifestărilor acestora. Oamenii se cufundă în plictis și în obișnuit, creează o rutină și se mulțumesc cu ea. Așadar, jucăriile erotice ar putea fi stimulentul necesar chiar și pentru o astfel de categorie.

Ȋn schimb, este cert că jucăriile erotice sunt cumpărate cel mai adesea de cei de generație tânără, cei care se preocupă intens de episoadele din intimitate, de scenariul lor, de plănuirea lor ca un ritual ce le aduce de fiecare dată un motiv în plus de a aprecia activitatea vieții la modul complex alături de o persoană. Căci o dată ce ai deschidere față de aceasta, prin aducerea în dormitor a unor prezenţe de genul jucăriilor, este cert că baza relației este cu atât mai consolidată, atingând un înalt grad de intimitate împărtășit pe deplin.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe viva.ro
Loading...