(P) Întâmpină Anul Nou în paradisul turcoaz, Zanzibar!

Publicat pe

Ghidați după o sintagmă destul de simplă: hakuna matata care se traduce prin 'viață fără griji', locuitorii insulei Zanzibar sunt probabil cei mai fericiți oameni de pe pământ. Această perlă a Tanzaniei te uimește de la prima vedere prin peisajele exotice, atmosfera calmă și oamenii primitori.

Odată ce ai poposit în Zanzibar prima impresie este aceea că ai ajuns în paradis, un paradis cu plaje albe ca puful de păpădie, un cer albastru și senin care se confundă cu apele calme ale Oceanului Indian, lagune pline de dhow-uri colorate și imense păduri de mangrove unde stau ascunse căbănuțe de lemn cu acoperișuri din frunze de bananier …

Karibu Tena – urarea cu care ești întâmpinat în Zanzibar

Zanzibar este o destinație de văzut măcar o dată în viață, unde turismul și modernitatea nu a știrbit farmecul tradițional al locului. Pornește pe culmile exotismului de Revelion într-un sejur de 10 nopți cu avionul în Zanzibar la tarife de la 1194 euro/persoană, conform programului ales, de la Europa Travel.  

Turoperatorul Europa Travel te invită să descoperi bogăția cetății Stone Town, declarată patrimoniu UNESCO, să pornești într-o călătorie aromată spre plantațiile de condimente, să faci un blue safari și plajă pe celebra Mangapwani Beach și să te aventurezi în Pădurea Jozani în căutarea maimuțelor Red Colobus (specie ce poate fi întâlnită doar în Zanzibar). Activități care îți vor arăta de ce Sultanul Omanului, atunci când a ajuns pentru prima dată în Zanzibar a crezut că a murit și a găsit raiul.

Zanzibar este considerată cea mai frumoasă destinație din Africa, romancierul Ernest Hemingway spunea că aici 'nu există nicio dimineată în care să te trezești și să nu fii fericit', pentru că aceast insulă înseamnă exotim, arome de vanilie, cuișoare și yalag-yalag, sălbăticie, răsărituri și apusuri de basm, tradiții musulmane, viață fără griji și culoare.

Dincolo de istoria controversată și de comerțul cu sclavi, de regulile musulmane destul de stricte și de sărăcia din unele zone, Zanzibar este fără îndoială cea mai bună destinație unde să întâmpini Anul Nou pe plajele sidefate împrejmuite de palmieri și cocotieri sau într-un bungalow de 5 stele ce atârnă deasupra lagunelor în nuanța turcoazului.

Explorează Stone Town

Descoperă capitala insulei Mji Mkongwe care în limba swahili se traduce ca Orașul de Piatră, renumit pentru atmosfera amestecată între cultura indiană, africană, persană, arabă și portugheză ce fascinează călătorul european de la prima vedere. În Stone Town ești ademenit de mirosul mirodeniilor din Piața Centrală unde tarabele comercianților sunt pline de condimente exotice, banane roșii, rodii sau papaya, eșarfe și rochii colorate sau suveniruri lucrate de localnici.

La mică distanță de piața locală vei găsi Catedrala Anglicană ce a fost ridicată pe locul unde sclavii erau legați de copacul stăpânilor, plantat ca simbol al puterii lor. Tot în capitală se află și Old Fort, o cetate ridicată inițial pentru a proteja orașul de atacuri și mai târziu ca loc de încarcerare al sclavilor, astăzi transformată într-un loc popular de relaxare fiind amenajat cu magazine de suveniruri și terase cochete.

Blue Safari în Zanzibar

După ce ai pășit în trecut în Stone Town, ești invitat la relaxare pe plajele albe și sălbatice din Nungwi, una dintre cele mai populare localități din Zanzibar, aflată în partea de nord a insulei. Plaja principală are nisip auriu și face parte dintr-un top al celor mai frumoase și impresionante plaje din toată lumea. În plus, poți lua o dhow (barcă tradițională) până la atolul Mnemba, unde vei avea parte de cea mai frumoasă experiență: snorkeling printre stânci de corali, bancuri uriașe de pești multicolori și posibilitatea de a înota până aproape de jucăușii delfini. Iar dacă ai noroc, poți prinde cele mai frumoase apusuri de soare pe care le vei vedea vreodată, fix în acest blue safari.

Dacă mergi pe drumul spre celebra plajă Mangapwani cea înconjurată de bananieri bătrâni și palmieri cu trunchiuri contorsionate, vei putea vedea vechile palate persane și cele ale sultanilor. Unul dintre ele este Palatul Maruhubi ce a fost ridicat în secolul al XIX lea și parțial distrus de un incendiu, însă cel mai popular este Palatul Mtoni pentru că aici s-a născut Prințesa Salme (o eroină locală), așa că nu le rata odată ajuns aici.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Vacante de Revelion

Sejur Revelion Zanzibar  – tarife de la 1194 euro/persoana, 10 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 3* in functie de oferta aleasa, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter