(P) La casă sau la apartament? Avantajele celor care aleg confortul casei proiectată după bunul plac

Publicat pe

Se spune că pentru fiecare etapă a vieții există anumite preferințe. Viața la bloc, în apartament nu este una lipsit de avantaje, doar dacă este vorba de o suprafață de locuit generoasă. În general, blocurile clădite din perioada comunistă respectă repere învechite – au pereți subțiri, sunt apartamente înghesuite, multe apartamente pe un nivel și în plus sunt destul de mici.

Tendința de mutare la casă apare în general din privința necesității de spațiu mai mare de locuit. Acasă înseamnă ceva mai mult decât un cămin, este confort și intimitate. Contează poate și stilul de viață, respectiv unul mai liniștit pentru cei care preferă ideea de casă.

Mai mult decât atât, acum procedurile și toată birocrația ce țin de avize și primii pași de construire sunt specializarea multor firme. Este cazul și echipei Smart Home Concept ce poate asigura mai mult decât asistență pentru documentație. Aceeași colaborare poate însemna și alegerea de proiect, adaptarea celui deja existent dacă este cazul. Alături de ei construiești și ajungi până în punctul de final când casa din vis este o realitate.

Simplificând ceea ce înseamnă lista de griji ale celor care își doresc să fie proprietari de casă, Smart Home Concept este dovada că în zilele noastre este chiar mai ușor să alegi varianta de casă – firmele de proiectare sunt un real sprijin și mai ales că au servicii dintre cele mai complexe.

Construiești cum dorești, dar știi ce cauți?

Oarecum atunci când ai mână liberă te simți copleșit de numărul de decizii și de tot ceea ce presupune să stabilești detaliile despre casă. Așadar, poți să construiești după bunul plac, să modifici și să amenajezi totul de la zero. Inclusiv spațiul din curte poate fi amenajat, însă știi ce îți dorești? Există legi și reglementări de urbanistică care îți impun din start anumite repere. În plus, unele aspecte pot fi pe termen lung un inconvenient – o bucătărie open space pare practică, dar asta însemna și asumare că mirosurile din bucătărie vor invada toată casa sau te bazezi pe una dintre cele mai profesionale sisteme de ventilare.

Așadar, din teama de a nu se preocupa să proiecteze ceea ce știu că își doresc acum, dar cine știe pe termen lung, unii au rezerve dacă își doresc o casă sau nu. Important este că arhitectul ales să fie cel cu viziune și răbdare, să înțeleagă ceea ce își dorește clientul. Sau o variantă convenabilă este alegerea unui proiect gata făcut. Ce înseamnă asta. Smart Home Concept dispune de un catalog generos de proiecte de casă. Sunt case cu etaj, cu mansardă, pe un singur nivel, moderne, mici etc. Vezi proiectele aici.

Alegerea unui proiect deja făcut te scutește de multe detalii. Însă, pot fi modificate unele aspecte astfel încât să corespundă total cu necesitățile fiecăruia. Să nu uităm că ceea ce condiționează de multe ori este fix suprafața terenului și cum poate fi dispusă casa în acel loc. Un proiect ales de la Smart Home Concept poate suferi modificări în anumite limite, însă acestea nu te vor costa extra.

Pentru proiecte deja achiziționate pot fi cerute și alte păreri. Spre exemplu, serviciul de optimizare a proiectelor sau de verificare ale acestora, de la Smart Home Concept, înseamnă un avantaj și al costurilor, dar mai ales al modificărilor ce se pot face pentru eficienţa cu care este compartimentat spațiul. Viitoarea casă trebuie să țină cont și de cerințele specifice ale proprietarilor, întocmai avantajul pe care acesta îl are când își proiectează locuința.

Altfel spus, de ce o casă?

O casă permite organizare minuțioasă și după preferințe, poate fi și extinsă atunci când este cazul; oferă intimitate și liniște, deși întreținerea sa este mai costisitoare.

Momentul oportun de a decide aduce cu sine și alte repere. Pentru fiecare există o listă de aspecte de urmărit – distanțe, nevoia de transport, dar și ce câștigă din punct de vedere al administrării în mod independent locuința, fără deranjul vecinilor și al stilului de viață al acestora.

Chiar și când terenul deținut sau dorit nu poate depăși un număr de metri pătrați, pot fi proiectate case înalte, cu etaj și mansardă. Importantă este creativitatea proiectului astfel încât să fie terenul folosit la maximul său de potențial. 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter