Rețeta de miercuri: Nicoleta Luciu propune ciorbă de lobodă, ștevie și urzică

Publicat pe

Nicoleta Luciu este o mamă cu normă întreagă pentru cei 4 copii ai săi. Gătitul nu lipsește din rutina ei zilnică, așa că pentru rețeta de miercuri ne propune o ciorbă de sezon, cu lobodă, ștevie și urzică.

Preparatul propus de Nicoleta abia ce a fost făcut de ea pentru familie, așa că presupun că încă era caldă ciorba atunci când mi-a trimis rețeta (o terminase abia de 2 ore).

Ingrediente:

  • 4 cepe roșii
  • 1 ardei roșu
  • 1 ardei verde
  • 1 morcov mai mare sau doi mai mici
  • țelină
  • 4 legături de ștevie
  • 4 legături de lobodă
  • 2 legături de urzică
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 legătură mai mare de leuștean

Mod de preparare:

Călim în puțin ulei de cocos ceapa care e tocată mărunt, după care punem morcovul dat pe răzătoare, țelina dată pe răzătoare, iar după ardeiul. Punem un pic de suc de roșii și lăsăm fiecare cam câte 5 minute să se călească. La sfârșit adăugăm sucul de roșii, cam 250 de ml (la cantitatea pe care ma făcut-o eu), și lăsăm sucul să se evapore puțin. Condimentăm cu sare (de Himalya dacă se poate) și foarte puțin piper.

Opărim verdețurile, în afară de leuștean, într-o apă și când s-au opărit puțin, s-au înmuiat, adăugăm ce am călit într-o altă oală separat. Când sunt aproape gata ceapa cu morcvul, țelina, ardeiul și roșiile, le punem peste verdețurile opărite, adăugăm și o cană de borș sau o cană jumătate, depinde de fiecare de cât de acră vrea să fie ciorba, mai punem o jumătate de cană de orez și le lăsăm acolo să fiarbă până e gata orezul. Indicat este să avem un orez integral și să fiarbă repede.

Eu, opțional, la final, după ce adaug și leușteanul, mai pun cam o treime dintr-o linguriță de schinduf, curry și turmeric. Le lăsăm acoperite și, după 10 minute, se poate servi.

Se poate servi cu mămăligă sau mămăligă cu brânză telemea. Cine dorește mai iute poate să își pună un pic de cimbru.

Vezi o variantă de ciorba de legume!

Pe Nicoleta Luciu o poți urmări și pe blogul ei acolo unde postează și alte rețete, dar și secrete de înfrumusețare sau diete.

Alexandra Popescu

Libertatea iti ofera mult mai multe idei de ciorbe de post!

Citește și:

Rețeta de miercuri: Dana Războiu propune înghețată cu 0% zahăr și 0% grăsimi

Îți recomandăm și această rețetă de ciorba de varza

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter