Tipuri și metode de epilare. Care durează cel mai mult și care este cea mai nedureroasă

Publicat pe

Tipuri și metode de epilare. De-a lungul timpului, au ieşit la iveală o mulţime de tehnici de epilare, unele eficiente, altele mai puţin eficiente. Unele au aşadar avantaje, altele dezavantaje. Îţi prezentăm tipurile de epilare, de aici o poţi alege pe cea mai bună!

Cremele depilatoare

O variantă foarte bună în cazul în care eşti grăbită. Cremele depilatoare s-au dovit a fi în acest caz cea mai bună soluţie. Ele sunt uşor de aplicat şi îndepărtează tot părul de la suprafaţa pielii. Trebuie să ştii că înainte de a folosi o cremă depilatoare trebuie testată pe o mică porţiune pentru a vedea reacţia pielii tale. Nu o folosiţi dacă vă iritaţi!

Avantaje: în 10-15 minute poţi scăpa de părul inestetic de pe corpul tău

Dezavantaje: părul creşte foarte repede, mai ţepos.

Lama de ras

Epilarea cu lama de ras este cea mai uşoară şi ieftină metodă de eplilare. Este eficientă mai ales în zona picioarelor şi a axilei.

Avantaje: epilatul durează 10 minute

Dezavantaje: produce iritaţii şi bubiţe pentru pielea sensibilă, părul creşte foarte repede

Epilatorul

Epilatoarele au o tehnologie care atenuează durerea, au viteze diferite şi modele speciale pentru zonele intime, delicate.

Avantaje: este uşor de folosit oriunde, părul creşte după două-trei săptămâni şi tinde să se rărească

Dezavantaje: uneori rupe firele, epilarea durează mai mult timp, nu poate fi folosit nici pe păr foarte scurt, dar nici pe păr lung

Epilarea cu ceara caldă

Epilarea cu ceară caldă este cea mai eficientă metodă de epilat şi este cea care te ajută cel mai mult la rărirea firelor de păr. Aplică ceara caldă pe pielea uscată şi curată în sensul creşterii firelor de păr. Aşteaptă câteva secunde, apoi trage fâşia de ceară în sens invers creşterii firelor de păr.

Avantaje: creşterea părului este încetinită, se elimină o peliculă de celule moarte

Dezavantaje: trebuie să aştepţi ca părul să crească, este mai dureroasă

Epilarea cu benzi depilatoare

Este preferată de multe femei deoarece este uşor de realizat şi smulge firul de păr din rădăcină. Trebuie să încălzeşti benzile între palme apoi să le aplici pe zona dorită, în sensul creşterii firului de păr. Aşteaptă câteva secunde, apoi trage banda în sens invers creşterii firului de păr.

Avantaje: nu trebuie să suporţi ceară fierbinte pe piele, părul creşte mai greu

Dezavantaje: poate rupe firele de păr.

Epilarea IPL

IPL (intense pulsed light) sau lumina intens pulsată este o nouă și promitatoate tehnologie cu aplicații multiple în estetică medicală: epilare de lung[ durată, tratarea leziunilor vasculare, pigmentare și a acneei. Efectele sunt dintre cele mai bune, iar reacțiile adverse sunt minime!  În urma primei ședințe de epilare cu lumina pulsată, părul va începe să cadă (timp de 1-2 săptămâni) fiind eliminate aproximativ 60% din totalul firelor de par.

Doare? Fiecare persoană are un prag de sensibilitate mai scăzut sau mai ridicat. În timpul tratamentului este posibil să simțiți o ușoară căldură sau o mică ciupitură.

Avantaje:
– Pot fi tratate zone mai extinse în aceeași ședința;
– Fără reacții adverse;

– Firele nu mai cresc niciodată;
– Este eficientă pentru orice zona a corpului ;
– Nu există risc de apariție a cancerului de piele ;

Foto: Hepta

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter