5 greșeli frecvente pe care le fac cuplurile când își aleg verighetele

Publicat pe

Verighetele au o semnificație profundă pentru orice cuplu. Ele reprezintă legământul pe care îl faci față de persoana iubită și sunt un simbol al uniunii dintre cei doi miri. Alegerea verighetelor este unul dintre cei mai importanți pași în planificarea nunții, mai ales că sunt niște bijuterii pe care le veți purta toată viața.

Dacă vrei să alegi niște verighete care să îți placă la fel de mult și peste ani de zile și care să nu se demodeze, iată care sunt greșelile de care ar trebui să te ferești și sfaturile practice de care ar trebui să ții cont:

Nu alege verighete la modă acum, ci modele clasice

Este o greșeală să ții cont de trenduri atunci când alegi verighetele împreună cu partenerul tău. În primul rând, gusturile voastre s-ar putea schimba în timp, iar un model mult prea sofisticat, multicolor sau elaborat s-ar putea să nu vă mai fie pe plac și peste 10 ani. Pe de altă parte, trendurile se schimbă de la an la an, așa că nimic nu îți poate garanta că modelul foarte la modă pe care îl alegi acum nu va deveni învechit peste câțiva ani.

În schimb, este recomandat să alegi niște verighete clasice, elegante, cu un design simplu, dar realizate cu mare atenție la detalii. De exemplu, acest tip de verighete cu diamant au un design unic și pot fi personalizate în funcție de fiecare cuplu, astfel încât să corespundă preferințelor voastre. După cum vezi, toate sunt fabricate din aur, însă avantajul este că îți poți alege culoarea preferată.

Nu alegi o verighetă care să se potrivească și cu inelul de logodnă

Atunci când alegi verigheta ta de nuntă, aceasta ar trebui să se potrivească și cu inelul tău de logodnă. Acest lucru înseamnă că cele două bijuterii trebuie să se completeze reciproc și să nu se eclipseze una pe cealaltă.

Prima regulă de care trebuie să ții cont este ca verigheta și inelul să fie realizate din același material. Aurul și platina arată aproape la fel atunci când bijuteriile sunt noi-nouțe, însă ele se erodează diferit în timp, așa că ai putea ajunge să porți două bijuterii care nu se aseamănă, peste ani. De asemenea, dacă inelul tău de logodnă are un design mai elaborat, cel mai bine este să alegi o verighetă cu un design simplu, care să nu concureze cu cel al inelului. Nu uita să ții cont și de grosimea celor două bijuterii, care trebuie să fie similară, pentru a arăta bine împreună.

Lași alegerea verighetelor pe ultima sută de metri

Alegerea verighetelor de nuntă pe ultima sută de metri nu vă lasă suficient timp ție și partenerului tău pentru a vă asigura că acestea sunt exact pe placul vostru și că erau exact ce vă doreați. În plus, nu veți vrea să riscați ca acestea să nu ajungă la timp pentru nuntă și să faceți compromisuri. Luați-vă o marjă suficient de mare de timp pentru a vă alege verighetele și a da comanda. Așa veți avea certitudinea că nu va fi nicio problemă cu livrarea lor, că dimensiunile sunt cele exacte și că aveți destul timp la dispoziție pentru ajustări, dacă este cazul.

Vrei ca partenerul tău să își asorteze verigheta cu a ta

Dacă tu și partenerul tău nu puteți cădea de acord cu privire la un set de verighete, nu este o idee rea să vă alegeți separat modelul preferat. Până la urmă, fiecare dintre voi are gusturi și preferințe diferite, iar verigheta trebuie să îți reflecte și personalitatea, nu numai arta de a face un compromis cu partenerul de cuplu.

În plus, alegerea unor verighete separate înseamnă și că vei avea o mai mare libertate în a personaliza această bijuterie, fără să îți faci griji că partenerului tău nu îi va plăcea, de exemplu, o verighetă decorată cu safire sau rubine, ori un anumit tip de încrustații.

Nu te asiguri că ai ales mărimea corectă

O verighetă de dimensiuni corecte nu îți va sta fixă pe deget și va fi relativ ușor de scos. Însă din dorința de a se asigura că nu o vor pierde, multe cupluri aleg dimensiuni mai mici, fără să țină cont însă de un aspect important. În timp, corpurile noastre se schimbă și apare riscul ca, peste zeci de ani, verigheta să nu îți mai încapă pe deget. Unele modele pot fi ajustate și ulterior, însă cele de tip „eternity band', decorate cu pietre prețioase, sunt mai dificil de ajustat.  

Dacă ții cont de aceste sfaturi și ai grijă să eviți cele mai frecvente greșeli pe care le fac cuplurile când își aleg setul de verighete, ai șanse mari ca bijuteriile pe care le alegi să își păstreze frumusețea și peste ani de zile, iar tu și partenerul tău să fiți la fel de mulțumiți de ele ca în ziua în care le-ați cumpărat.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:IVASHstudio

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter