5 piese vestimentare de inspirație masculină pe care le poți purta oricând pentru un look elegant și comod

Publicat pe

Atunci când vrei să faci o schimbare de stil și să ai o apariție elegantă sau când pur și simplu cauți o soluție să te îmbraci comod, stilul masculin este una dintre cele mai bune soluții. Există câteva obiecte de bază inspirate din garderoba bărbaților, care te vor ajuta să te transformi fără să îţi afecteze în niciun fel feminitatea. Acestea au și avantajul că sunt obiecte clasice şi atunci când sunt accesorizate feminin îți pot conferi un aspect nu doar elegant, ci și clasic.

  • Pantalonii

Pantalonii au fost purtați prima oară de o femeie în anii 20, fiind una dintre primele piese masculine împrumutate de femei. Aceasta se numea Elizabeth Smith Miller și a luat această decizie pentru a-și ușura viața și activitățile casnice, îngreunate de restricțiile ținutei feminine din epoca sa. Câțiva ani mai târziu, Coco Chanel îi va aduce pe podiumul de modă combinându-i cu pulovere clasice sau recomandându-i pentru ținutele de seară, cel mai bun ambasador al acestui model fiind Marlene Dietrich. Astăzi, pantalonii masculini ne sunt accesibili în nenumărate forme și variante, conferindu-ne, în activitatea zilnică, încredere și lejeritate.   

  • Cosmeticele

Tot Coco Chanel a promovat în activitatea sa parfumul, obișnuind să spună că O femeie care nu se dă cu parfum nu are nici un viitor' și sfătuind femeile să îl folosească în locurile în care voiau să fie sărutate. Poate și datorită intuiției sale extraordinare și importanței pe care i-a acordat-o parfumului (la fel de important ca și hainele), atunci când a lansat faimosul parfum N°5 Chanel acesta a fost primit cu un entuziasm deosebit atât de către femei, cât și de către bărbați, care continuă să-l aprecieze în aceeași măsură și astăzi. De atunci, industria cosmeticelor și cea a parfumurilor a înțeles, în plus, că există un interes real în utilizarea unor produse identice atât de către femei, cât și de către bărbați, lansând cosmeticele și parfumurile unisex.   

  • Costumul masculin

Unul dintre primii promotori ai costumului masculin în garderoba feminină a fost Yves Saint Laurent, care, în anii ’60,  prezintă publicului său feminin celebrul Le Smoking, unul dintre cele mai cunoscute deux-piece-uri din istorie, o combinație între pantaloni și frac. Actrița franceză  Catherine Deneuve a fost una dintre muzele creatorului pentru această ținută despre care obișnuia să afirme că este „indispensabilă' și mereu la modă'. Fracul a fost reinterpretat în  anii ’70 și adaptat siluetei feminine, dând naștere sacoului cambrat. Femeile de astăzi poartă costumul cu influențe masculine în forma sa completă, dar și piese separate din cadrul acestuia, cum ar fi sacoul sau vesta, le adaugă accente feminine și le poartă, cu grație, în toate momentele zilei și inclusiv la ocazii speciale.   

  • Cămașa albă

Cămașa albă cu aspect masculin a fost făcută celebră de actrițe precum Katharine Hepburn (în pelicula Holiday, din anul 1938), Ava Gardner sau Lauren Bacall (Key Largo). Însă tot Coco Chanel şi tot în anii ’20 a fost cea care a adus în atenția femeilor cămașa albă lejeră, în lupta sa de a învinge dominația corsetelor. De atunci, aceasta a devenit o constantă în moda deceniilor următoare, anii ’70, ’80 și ’90 venind cu propriile interpretări ale acestui obiect vestimentar care a devenit atât de popular. Se spune că la sfârșitul secolului al XIX-lea cămașa albă era un simbol al bunăstării pentru că doar cei bogați o puteau purta fără să o murdărească, în timp ce astăzi, se consideră că o cămașă albă arată caracterul celei care o poartă.        

  • Pantofii

Creatorii pantofilor feminini s-au inspirat tot timpul din modelele masculine. Ultimii ani au adus, însă, mai pregnant în atenția noastră două modele speciale. Este vorba despre pantofii Oxford care au apărut în secolul al XVII-lea, în mediul universitar și au fost reinterpretați continuu din anii ’30 și până astăzi. Tot anii 2000 au adus în atenția femeilor mocasinii și celebrii loafers, promovați de creatori și case de modă precum Mulberry, Alexander Wang, Tommy Hillfiger sau Hermes. Femeile din întreaga lume i-au îndrăgit imediat pentru comoditatea lor și au decis să îi adopte, cu mult entuziasm,  în ținutele zilnice.

Acestea sunt 5 piese de bază pe care le poți adopta din garderoba masculină și le poți purta, oricând, cu încredere, pentru că fiecare dintre ele și-a dovedit,de-a lungul timpului, succesul incontestabil.    

Sursa foto: Unsplash.com

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter