Cum să ai mâini hidratate și frumoase iarna

Publicat pe

E ger, vântul bate cu putere, simți că frigul îți pătrunde prin fiecare por. În afară de ten, care are de suferit în mod vizibil, mâinile sunt cele mai afectate. Și cum mâinile sunt o carte de vizită puternică, trebuie să le îngrijești cum se cuvine. Cum faci asta? Cum să ai mâini hidratate și frumoase iarna și mai ales când e ger? Noi îți oferim șase sfaturi avizate.

Spală-te corect pe mâini

Ca sa ai maini hidratate si sanatoase, spala-te regulat pe maini

Ca sa ai maini hidratate si sanatoase, spala-te regulat pe maini

Există o rețetă ideală? Ei bine, nu chiar. Mâinile trebuie spălate ori de cate ori simţi nevoia. Dar…există un dar. Apa de la chiuvetă este dură şi usucă pielea foarte tare. În plus, e bine să mizezi pe apa călduţă și pe un săpun cu PH neutru.

Folosește mănuși de uz casnic

Foloseste mănuși de uz casnic atunci cand faci curat

Foloseste mănuși de uz casnic atunci cand faci curat

Atunci când speli vasele, poartă mereu mănuși ca să îți protejezi mâinile de detergenţii agresivi folosiţi în procesul de curăţare al vaselor.

Exfoliază-ți mâinile cel mult o dată pe săptămână

Exfoliaza-ti mainile

Iarna, mai puțin e mai bine. „Frigul sensibilizează pielea mâinilor, așa că pielea moartă îndepărtată prea des, le face mai sensibile', ne mărturisește Diana Marandiuc, Trainer Naturys Romania.  Particulele abrazive din componenţa peeling-ului nu trebuie să fie foarte agresive. Acestea fiind de dimensiuni mari, pot sensibiliza şi mai mult pielea de pe mâini.

Hidratare intensă

Foloseste o crema de maini hidratanta

Foloseste o crema de maini hidratanta

În sezonul rece, mâinile au nevoie de hidratare intensă. „'Recomandat este să ai mereu la tine o cremă de mâini supernutrientă şi să o folosești ori de câte ori ai nevoie, în special după fiecare îți cultivi acest bun obicei dimineaţa şi seară. Și nu uita: crema pentru mâini ar trebui să conţină şi ceva ingrediente active cu efect anti-îmbătrânire, pentru a stimula regenerarea celulară.', crede Diana Marandiuc.

Apelează la măști pentru mâini

Masca tratament pentru maini

Masca tratament pentru maini

O data pe săptămână! Cînd? După ce ți-ai efectuat exfolierea mâinilor. Cum și cu ce? Alege o mască nutritivă sau chiar ulei de măsline. Aceste este un hidratant foarte bun.

Poartă manuşi întotdeauna când ieși din casă

Poarta manusi cand iesi din casa

Poarta manusi cand iesi din casa

Iarna ai nevoie de mănuşi. Chiar și atunci când afară nu pare să fie chiar atât de frig.  Mâinile resimt schimbarea de temperatură drastic. Mănuşile au rolul de protecţie a mâinilor pe timpul iernii.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter