Dietele drastice îți strică părul!

Publicat pe de Catalina Cristescu

Vrei să dai jos câteva kilograme și te pregătești să ții o dietă? De când te știi ai fost permanent la dietă și le-ai încercat pe toate? E cazul să te oprești! Uite cum îți afectează dietele părul.

Vitaminele, nutrienții contribuie la funcționarea întregului organism și au impact semnificativ nu doar la nivelul organelor interne sau pielii, ele influențează inclusiv desimea și aspectul părului.

Citește și:

Probleme de sănătate pe care le indică unghiile

Atenție! Toamna e sezonul când îți cade cel mai mult părul!

Rădacina părului are nevoi metabolice ridicate, întrucât celulele care o formează au o viteză foarte mare de multiplicare. Evident, în acest caz aportul de nutrienți este esențial.

Dar atunci când alegem cure de slăbire draconice, în care zile întregi mâncăm numai un anumit tip de aliment, uităm că pe lumea asta mai există și fructe, legume, ori avem un stil alimentar haotic, de fapt ne deprivăm de vitamine, oligoelemente și efectele lor benefice.

La scurt timp după dietă, părul începe să-și piardă din strălucire, devine fragil, se rupe ușor, chiar începe să cadă.

Sigur, suplimentele naturale pentru păr și unghii sunt de ajutor, însă nu e indicat să ne bazăm doar pe ele, și să omitem alimentația echilibrată.

În plus, dieta te ajută să slăbești, însă după ce ai încheiat-o de cele mai multe ori te îngrași la loc sau chiar pui mai multe kilograme decât ai pierdut, iar corpul este oricum pe deficit nutrițional.

Așa că decât să-ți abuzezi organismul cu tot felul de diete, mai bine te obișnuiești să mănânci corect și sănătos.

Corpul tău are nevoie de fier, calciu, aminoacizi, zinc, magneziu, cupru, seleniu, acizi Omega 3, vitamine din grupele A, B, C, D, E pe care le poți lua din cereale, germeni de grâu, citrice, ulei de masline, nuci, migdale, legume verzi, broccoli, ouă, curcan, ficat, pește etc

Avantajul este că nutriția sănătoasă nu ajută doar părul să fie mai frumos și sănătos, ci și pielea. Procesul de îmbătrânire este mai lent, tenul mai strălucitor și uniform.

Foto: Hepta

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter