Sondajul Psychologies despre frumuseţea românească

Publicat pe

Revista Psychologies a iniţiat şi în acest an un sondaj online dedicat frumuseţii adevărate la care au participat aprox 2400 de femei din România.

 

manifest-online


90% dintre respondente consideră că femeile din România sunt realmente frumoase. Cu toate acestea, doar 4% aleg să se descrie 
pe ele însele drept frumoase.
Tot din acest sondaj reiese ca o femeie atinge apogeul frumuseţii în jurul vârstei de 30 de ani. Intervalul de 25-35 de ani este indicat, de majoritatea participantelor (77%), drept perioada în care frumuseţea femeii este la superlativ.


Femeile participante la studiu consideră că picioarele (50%), sânii (47%) şi ochii (43%) sunt cele mai sexy părţi ale corpului lor. 
Dar atitudinea (58%) este cea care defineşte cel mai mult frumuseţea feminină.
Parfumul este produsul cosmetic (70%) care le face pe femei să se simtă frumoase. 
Produsele de machiaj (57%), de îngrijire a părului (44%) şi a feţei (42%) sunt următoarele produse din topul celor folosite pentru înfrumuseţare.
 Shoppingul este activitatea cea mai des menţionată (52%) din lista lucrurilor pe care femeile le fac pentru ele însele.

Curele de slăbire, sportul, schimbările de look sunt alte activităţi pe care femeile le fac pentru a avea grijă de ele însele.
Româncele declară că se simt frumoase atunci când se simt iubite (89%), când sunt fericite (81%), când au grijă de ele (88%) şi când sunt într-o formă fizică bună (78%).
Doar 10% dintre respondente sunt dispuse să facă o operaţie estetică, majoritatea (75%) fiind din segmentul 21-40 de ani. Mărirea de sâni, liftingul facial şi lipoaspiraţia sunt unele dintre cele mai des menţionate operaţii de care ar fi interesate.
Rezultatele acestui studiu sunt comentate de Aurora Liiceanu şi Cătălin Ştefănescu.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter