Ce să porți la prima întâlnire. Reguli de bază

Publicat pe

Ce să porți la prima întâlnire? După cum spune vechea zicală, nu ai niciodată o a doua șansă să faci o primă impresie.

Ce să porți la prima întâlnire

Deși prima impresie nu se referă doar la aspect, aspectul joacă un rol esențial în modul în care ne percep ceilalți. Înțelegând ce să porți la prima întâlnire, îți poți crește șansele de a obține o a doua întâlnire – lucru extrem de important dacă te gândești la o întâlnire pentru a obține un loc de muncă sau o promovare.

Folosind cercetări ale oamenilor de știință comportamentali și studii psihologice privind atracția, iată ce trebuie să porți la prima întâlnire. Deși cea mai bună ținută pentru o primă întâlnire depinde în mare măsură de locul în care mergi și de ceea ce vei face, aceste sfaturi ar trebui să te ghideze puțin.

Epilare inghinala acasă – cele mai bune metode

Cea mai bună ținută pe care să o porți la o primă întâlnire este cea care te face să te simți cel mai bine. Deși sună a clișeu, cercetările comportamentale dovedesc că atunci când arăți bine, te simți bine.

Într-un studiu din 2012, cercetătorii de la Universitatea Northwestern au descoperit că îmbrăcămintea poate modifica starea psihologică a purtătorului și poate îmbunătăți performanța. 

Un grup de testare a fost instruit să poarte halate albe de laborator purtate de medici (un articol de îmbrăcăminte asociat cu inteligența și atenția), în timp ce celălalt grup a purtat haine simple în timp ce îndeplinea o serie de sarcini legate de atenție.

Îngrijirea tenului după 30 de ani. Ce schimbări trebuie să faci

 Cei care au purtat halate de laborator au avut performanțe mai bune la teste, făcând mai puține greșeli și prezentând o capacitate de atenție îmbunătățită.

Cele mai atractive culori

Aplicând această teorie la ținutele pe care le porți în seara întâlnirii, ai putea influența atât subconștientul partenerului cât și pe al tău. Purtarea unor articole asociate simbolic cu succesul și sex-appeal-ul – cum ar fi o rochie neagră sau o jachetă de costum bine croită – te poate ajuta să te simți mai încrezătoare.

Potrivit psihologilor culorilor, cele mai bune culori pe care să le porți la o primă întâlnire sunt roșu și negru. Purtarea celor două culori te poate face să pari mai atractiv și mai dezirabil pentru cei din fața ta. 

Ce pantofi să asortezi la ținutele de toamnă

Un studiu realizat în 2018 pe peste 600 de participanți la un reality show britanic de dating numit ,,First Dates” a constatat că negrul este cea mai populară culoare pentru o primă întâlnire, indiferent de sex sau de preferințele sexuale. Deși percepută ca o alegere de culoare mai „sigură” aceasta i-a ajutat totuși pe purtători să pară mai la modă și mai atractivi.

Ce să nu porți la prima întâlnire

Înțelegerea a ceea ce trebuie să porți la prima întâlnire este cu siguranță utilă, dar a ști ce să nu porți la prima întâlnire este la fel de important – dacă nu chiar mai mult. Potrivit psihologilor culorilor, cel mai bine este să te ferești de portocaliu și maro pentru ținutele și interviurile de la prima întâlnire.  

Într-un sondaj efectuat pe 1000 de persoane de către o compania britanică de comerț, participanții au fost rugați să potrivească culorile cu trăsăturile de personalitate corespunzătoare ale purtătorului. Portocaliul și maro au primit cele mai puține asocieri cu încrederea, inteligența și senzualitatea – trei dintre calitățile foarte căutate la o primă întâlnire. Deloc surprinzător, negrul și roșul au primit cel mai mare număr de asocieri cu aceste trăsături pozitive.  

În cadrul aceluiași studiu de asociere a culorilor, doar 2% dintre femei și 8% dintre bărbați au declarat că ar purta maro la prima întâlnire și doar 2% dintre femei și 6% dintre bărbați au considerat că portocaliul este o culoare potrivită pentru a fi purtată la prima întâlnire. Așadar, de ce au fost portocaliul și maro cele mai nepopulare pentru ținutele de la prima întâlnire? 

Citește și: Măști de față pe care le poți face acasă. Cum să scapi de coșuri și puncte negre

Încă o dată, totul se reduce la psihologia culorilor. Portocaliul este o culoare folosită pentru a atrage atenția oamenilor. Este folosită pentru semnele de avertizare, conurile de construcție și echipamentele de siguranță, așa că purtarea de portocaliu la prima întâlnire poate trimite semnale subconștiente că ești superficial, că ești în căutare de atenție și chiar arogant. 

Maroul are efectul opus. Deși este în totalitate în regulă să porți accesorii maro (de preferință o pereche de pantofi Oxford din piele elegantă sau geanta ta preferată), dacă porți prea mult maro, poți părea plictisitor și prea serios.

Așadar, alege-ți bine culorile pe care le porți la prima întâlnire în funcție de ce vrei să transmiți, indiferent de sex. Fie că ești femeie sau bărbat, alege haine comode, în care te simți bine, fără să te gândești prea mult la ce va crede celălalt despre tine. Impresia pe care oamenii și-o fac despre tine are mare legătură cu personalitatea ta, așa că nu îți face prea multe griji pentru haine. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter