Cearcăne, pungi? Tu și Mila Kunis nu v-ați născut cu ele, uite ce le cauzează

Publicat pe

Mila Kunis este una dintre frumusețile de la Hollywood care este predispusă la cearcăne și pungi. Dacă și tu ai această problemă, e important să știi ce o cauzează.

Cearcăne

Oboseala, moștenirea genetică, pigmentarea neuniformă dacă ai pielea închisă la culoare, faptul că te freci des la ochi sau stai la soare fără SPF contribuie semnificativ la apariția cearcănelor.

La acestea se mai adaugă diversele alergii, dermatita atopică, dermatita de contact, deficiența de fier, dar și procesul de îmbătrânire care accentuează vizibilitatea vaselor de sânge.

 

Pungi

Retenția de apă este vizibilă nu doar la nivelul corpului, ci și la nivelul feței, în special la ochi, așadar ai grijă câtă sare consumi. Căldura excesivă umflă și ea pleoapele, umiditatea crescută, problemele hormonale și din nou oboseala.

Alergiile, dermatitele perioculare, hipotiroidismul,  conjunctivitele, dis­funcțiile glandelor lacrimale, sau deshidratarea (bei minim 2 litri de apă pe zi?) favorizează apariția pungilor sub ochi.

Îmbătrânirea dă și ea lovitura de grație prin lipsa de fermitate a mușchilor ce susțin pleopele și elasticitate redusă a pielii.

Prin urmare folosirea cremelor contur de ochi este mai mult decât necesară!

Gel pentru conturul ochilor cu efect iluminator și anti-oboseală, Lancôme, Énergie De Vie, preț: 189 lei

 

Mască pentru ochi anti-oboseală, Clarins, Skin Smoothing Eye Mask, preț: 155 lei

 

Cremă contur de ochi anti-disconfort și anti-pungi, La Roche-Posay, Toleriane Ultra, preț: 75,74 lei

 

Cremă contur de ochi anticearcăne și pungi, Repêchage, Opti-Firm Eye Contour, preț: 228 lei

Cătălina Cristescu

Foto: Hepta

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter