Cum îți afectează coada de cal sănătatea părului

Publicat pe

Coada de cal este cea mai simplă și rapidă coafură. Și, în general, stă bine oricui. Merge chiar folosită ca opțiune și pentru ținutele elegante, însă, în exces, și pe termen lung afectează sănătatea și frumusețea părului.

Cum îți afectează coada de cal sănătatea păruluiCum îți afectează coada de cal sănătatea părului

Eu mărturisesc că îmi prind foarte des părul în coadă de cal. Nu am timp de coafat, iar dacă la capitolul machiaj am răbdare și precizie, în ceea ce privește părul parcă am 7 mâini stângi.

Citește și:

De ce este obligatoriu să-ți speli frecvent periile de păr

Truc de machiaj: Cum îți scoți în evidență culoarea ochilor dacă îi ai verzi sau albaștri

Probabil că nu sunt singura în această situație. Însă, doamnelor, este necesar să ne revizuim atitudinea pe care o avem față de părul nostru.

Atunci când punem foarte multă presiune pe rădăcina firului de păr prin cocuri, cozi împletite sau coadă de cal extrem de strânse, părul este pur și simplu smuls din rădăcină.

Iar când presiunea se exercită constant în aceleași zone, evident ne putem trezi cu păr mai rar și cu senzația că efectiv chelim.

În plus, elasticul foarte strâns tocește suprafața părului în zona în care este prins.

Prin urmare este indicat să purtăm cât se poate de des părul desfăcut (așa aerisim și scalpul), iar când îl prindem să folosim mai degrabă cleștișori și elastice largi.

Foto: Hepta/PR 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter