Cum alegi creionul de ochi?. Ce trebuie să știi despre dermatograf și tuș

Publicat pe

Cum alegi creionul de ochi? Creionul de ochi vine în toate formele, dimensiunile și culorile. De la formula cremoasă numită kohl, la clasicul creion negru de ochi sau tuș sub formă de cariocă, acesta este unul dintre cele mai importante produse de machiaj pe care să le ai în trusa ta.

Alegerea creionului de ochi perfect poate fi dificilă, cu atât de multe produse pe piață. Diferite formule sunt mai potrivite pentru diferite ocazii, ceea ce face procesul de luare a deciziilor oarecum provocator.

Tipuri de creion de ochi

Există două tipuri principale de creioane de ochi: dermatograf și tuș. Datorită diferitelor formule, tehnica de aplicare a acestora diferă, de asemenea.

Tuș de ochi 

Tușul de ochi vine într-o formulă lichidă. Această formulă lichidă este fie dispersată sub forma unei carioci sau a unei sticluțe cu lichid și un aplicator subțire. Ambele variante au propriile avantaje și dezavantaje.

Tușul cu aplicator este cel mai bun pentru a crea codițe precise, îndrăznețe și ascuțite pentru un aspect dramatic. Cu antrenament, chiar și realizarea unui eyeliner grafic spectaculos devine mai ușoară. Cu toate acestea, dacă nu ai prea multă practică în utilizarea tușului lichid, poți să ajungi să faci linii prea groase și deloc finuțe.

Cum să te îmbraci la birou. Ce trebuie să știi

Dermatograful funcționează incredibil de bine pentru aspectul de smokey eyes și funcționează corect pentru a construi intensitatea nuanțelor întunecate, accentuând în același timp ochii.

Tușul tip cariocă necesită mai multă precizie și finețe pentru o aplicare netedă, la fel ca în cazul unei pensule. Cu toate acestea, o cariocă subțire este mai utilă pentru a crea linii subțiri precise și precise.

Sunt disponibile pe toate culorile, există și doar sclipici auriu sau argintiu pe care îl poți pune deasupra unei linii de tuș fine. 

Creionul de ochi 

Creionul de ochi a fost cel mai frecvent folosit de către femeile din toată lumea. Era, la un moment, moda în care toate vedetele purtau dermatograf pe linia apei inferioare și ăsta era un look la care toate adolescentele visau.

Creionul creează o intensitate perfectă pentru cei care iubesc aspectul smokey eye. Cu toate acestea, creionul poate fi folosit ca un tuș pentru un aspect lejer, de zi.

Cum te îmbraci la nuntă. Ce stil să adopți în funcție de locație

Ar putea fi cel mai bine să folosiți un creion pentru a îți contura linia de apei de jos, dar și de jos pentru o privire intensă.

Poți face un machiaj simplu și poți folosi un dermatograf colorat pentru o pată de culoare în tot machiajul. Există creioane dermatografe gel, care te ajută să îl folosești pentru un smokey eye, cu o formulă care permite să fie blenduit, fiind cremoasă. 

Cum să alegi cel mai bun creion de ochi?

Încearcă pe rând mai multe stiluri. Creionul clasic negru și vezi cum ți se potrivește și cum rezistă pe tot parcursul zilei. Treci apoi la creionul de ochi retractabil, eventual waterproof. Încearcă mai multe culori și nuanțe. 

Apoi, încearcă creionul de ochi cu textură cremoasă. Acesta este mai potrivit pentru look-uri dramatice, se blenduiește bine cu restul machiajului, astfel încât este mai potrivit pentru un smokey eye sau pentru un machiaj puternic pe linia inferioară a ochiului. 

Cum să porți creionul de ochi

În funcție de ce machiaj adopți, ar trebui să știi ce fel de creion de ochi ți se potrivește. Pentru un look natural, de zi cu zi, alege un dermatograf din lemn, din cel pe care trebuie să îl ascuți. Ai grijă să fie de calitate, astfel încât să nu îți zgârii ochii cu el. 

Cum asortezi geanta cu pantofii. Câteva reguli de bază

Optează pentru un maro închis, ca să îl poți purta zilnic ca o linie fină deasupra liniei genelor, exact cum ai purta un tuș, dar fără să depășești ochiul pentru a face o codiță. 

Îți va accentua ochii fără ca cineva să își dea seama că este vorba despre machiaj și se potrivește de minune pentru un make-up simplu, de zi cu zi, în nuanțe nude și maronii.

Dacă obișnuiești să îți faci linie de tuș zilnic, optează pentru un creion retractabil. Pune o linie fină pe pleoapă, cât mai aproape de gene, apoi cu o pensulă mică blenduiește totul, astfel încât să îți conturezii ochii, dar să ai un aspect natural. 

Funcționează mai bine decât clasicul eyeliner cu care pierzi minute întregi dimineața ca să îți iasă perfect. În plus, poți opta să colorezi și linia apei cu același creion sau cu o culoare diferită, cum ar fi albastru, verde sau maroniu închis. 

Un creion de ochi kohl este ideal pentru o seară în oraș, în care vrei un machiaj puternic, cu ochi conturați la maximum.

Pune acest deramatograf cremos pe linia genelor de jos și pe pleoapă cât mai aproape de gene. Ia o pensulă și începe să lucrezi produsul, făcându-l să pară cât mai intens. Poți adăuga oricând mai mult creion și să îl blenduiești bine. 

Folosește eyeliner doar atunci când vrei să pui accentul pe buze. Un make up clasic este o linie fină de tuș cu o codiță ascuțită și ruj roșu aprins. Extrem de ușor, dar de mare efect. 

Truc: Alege să porți un creion alb pe linia apei inferioare pentru a crea iluzia de ochi mari. Fă asta la un machiaj smokey, în care pleoapa este încărcată și cu mult negru. Îți va lumina fața și îți va face ochii să pară mult mai mari.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter