Cum să fii gata de ieșit în oraș în 15 minute sau mai puțin

Publicat pe

În ciuda prejudecății că femeile au nevoie de ore întregi pentru a se pregăti, de multe ori suntem puse în situații în care avem doar câteva minute la dispoziție. Fiecare dintre noi a trebuit să se pregătească în mai puțin de 15 minute, cel puțin o dată. Indiferent dacă te-ai trezit prea târziu și ești în întârziere sau trebuie să ajungi la o întâlnire imediat după serviciu, știi cât de dificil poate fi să îți reduci întreaga rutină la doar câțiva pași.

Din fericire, poți introduce în rutina ta câteva trucuri care să îți garanteze rezultatele dorite de fiecare dată. Următoarele sfaturi le poți aplica atât când te pregătești dimineața, dar și când trebuie să te retușezi pentru a ieși în oraș după serviciu. Astfel, nu va mai trebui niciodată să intri în panică atunci când ai prea puțin timp ca să te pregătești.

Asigură-te că ai un păr superb în fiecare zi

Din păcate, spălarea și aranjarea părului necesită foarte mult timp. De aceea, dacă trebuie să te pregătești în câteva minute, misiunea de a avea un păr fresh, strălucitor și cu volum poate părea imposibilă. Însă, cu ajutorul unui sampon uscat eficient, părul tău va arăta extraordinar în câteva secunde.

Poți opta pentru varianta clasică, cea cu pulverizator sau pentru cea pudră, pe care o poți masa în scalp cu ajutorul degetelor. Iar, dacă nu ai avut timp să îți retușezi rădăcinile, atunci alege un șampon uscat pigmentat. Indiferent de varianta aleasă, masează bine scalpul, așteaptă câteva minute și apoi perie-ți părul. Astfel, vei avea podoaba capilară matifiată, frumos mirositoare și cu volum.

Pregătește-ți ținuta

Ești în întârziere, ai doar câteva minute la dispoziție, însă nu poți să găsești nicio ținută potrivită. Din cauza numărului de opțiuni, dar și a modului de aranjare a hainelor în dulap, avem tendința de a ne bloca atunci când trebuie să luam o decizie rapidă. De aceea, Business Insider recomandă să îți pregătești ținuta înainte de culcare. Astfel vei putea petrece mai mult decât câteva secunde pentru a alege hainele. De asemenea, dacă obișnuiești să alegi aceleași haine tot timpul, acest truc te va ajuta să compui ținute noi. Astfel vei alunga monotonia, îți vei purta toate hainele și vei încerca combinații noi.

Optează pentru o coafură și un machiaj ușor de realizat

Chiar dacă pare soluția evidentă, de multe ori când ne aflăm în criză de timp alegem o coafură sau un machiaj care necesită mai mult timp decât avem. De aceea, Life Hacker recomandă să optezi pentru o coafură ușor de realizat și întreținut. Dacă urmează să te duci la serviciu, îți poți prinde părul, pentru a nu te deranja în timpul zilei.

Dacă vrei să te machiezi rapid, trebuie să respecți două reguli: concentrează-te pe priorități și alege produse care nu te pot sabota. În loc de un machiaj elaborat, alege ceva simplu, care să îți pună trăsăturile în valoare. Dacă nu ești sigură pe tine, evită aplicarea tușului de ochi, a fardurilor închise sau a rujurilor puternice. În schimb, optează pentru o bază ușoară, care să îi permită tenului să respire, dar și pentru definirea subtilă a ochilor și un produs de buze hidratant.

Folosește cosmetice multifuncționale

Dacă vrei să economisești și mai mult timp, alege cosmetice care pot fi aplicate în mai multe moduri sau care pot înlocui un întreg arsenal de produse. Spre exemplu, poți opta pentru o cremă BB pentru a înlocui: crema de dimineață, crema de protecție solară, primerul și fondul de ten. De asemenea, poți utiliza un fard de obraz cremă, pentru a-l putea folosi și pe buze. Similar, poți folosi și rujul de buze pe post de fard de obraz, cremă. Tot pentru a economisi timp, este recomandat să optezi pentru o paletă care să conțină toate fardurile necesare, atât pentru machiajul ochilor, cât și pentru cel al feței.

Sursă foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter