Cum să potriveşti berea cu diferite tipuri de mâncare

Publicat pe

Lumea gastronomiei ascunde multiple taine, percepţii, gusturi şi arome şi, tocmai de aceea, este foarte dificil să poţi vorbi cu exactitate despre asocierea perfectă a două alimente. Oricum, dincolo de intuiţie şi gust personal, descoperim că astfel de combinaţii perfecte permit creşterea plăcerii de a savura o mâncare deosebită alături de o băutură care să-ţi meargă la suflet.

shutterstock1

În astfel de cazuri, alegerea berii potrivite joacă un rol important.

Acru sau amărui

Berea contracarează foarte bine aciditatea oţetului, de pildă. Astfel, berea se potriveşte de minune cu preparatele marinate, salatele şi fructele de mare. Preparatele cu roşii şi legume, care sunt uşor amărui, se potrivesc, de asemenea, de minune cu berea.

Iute şi condimentat

Berea îmblânzeşte foarte bine senzaţia produsă de alimentele foarte condimentate, printre ele regăsindu-se cele care conţin piper, usturoi sau chilli.

Dulce-amărui

Bucătăria orientală găsește în bere contrastul perfect pentru sosurile de soia sau burgerii condimentaţi cu wasabi sau ketchup. Combinaţiile de bere cu muştar merg mai bine decât cu orice altă băutură.

Citeste continuarea AICI

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter