Berea poate fi împărțită în două categorii, în funcție de temperatura de fermentație: de joasă sau înaltă fermentație. În cele două categorii intră mai multă tipuri de bere, în funcție locul de origine sau de metoda de procesare.
Bere Lager sau bere de fermentare joasă
Fermentarea durează de la 7 la 10 zile, la o temperatură între 50 si 130. Drojdia de fermentare joasă produce mai puțin alcool (0-2 grade) pentru că este încetinită de alcoolul pe care îl produce. Acest tip de bere include alte tipuri și anume: blond auriu, toast sau chiar neagră.
Printre cele mai cunoscute se numără:
- Pilsner Lager – foarte populară, cu aproximativ 4% alcool. Are culoarea „blondă', aurie iar compoziția și spuma sunt mai ușoare decât în cazul celorlalte beri. Se recomandă să se servească la o temperatură de 5 grade.
- Special Lager – are 5 % alcool și culoare galben-aurie, gust bogat de malț și hamei nobil. Se recomandă să se servească la o temperatură de 5 grade.
- Extra Lager – conținutul de alcool variază între 6 și 7%. Are o aromă intensă, o culoare puțin mai închisă și o spumă cremoasă. Gustul este intens și puțin amărui. Se servește la o temperatură de 5 grade.
- Bock și Black – este vorba despre Berea brună, de fermentație 5 %, cu aromă puternică și amăruie. Se servește la o temperatură între 5 și 8 grade.
Continuarea AICI
Cel mai nou VIDEO
Libertatea.ro
Fanatik