Dorin Negrău – Un designer român la New York

Publicat pe

Designerul român Dorin Negrău şi-a prezentat în weekend, la Lincoln Center, în cadrul celui mai prestigios eveniment din industria fashion, New York Fashion Week, colecţia de primăvară/vară 2015, Duality.
Pe acordurile  Mariei Tănase, mixate cu puternice note de hard rock, manechinele au defilat pe podium, prezentând cele 30 de ţinute ale colecţiei, care au trezit interesul şi admiraţia presei de specialitate, ce a considerat prezentarea  un show complex, cu mesaj puternic şi styling îndrăzneţ', apreciind în mod deosebit, influenţele tradiţionale şi broderiile din mărgele, regăsite atât în ţinute, cât şi pe centurile-accesoriu de tip brâu popular.

Inspirată  din  dualitatea  mitului  vampirului  Dracula,  colecţia Duality a designerul  Dorin Negrău, născut  în Transilvania, propune  un melange fascinant, în  care jocul elementelor  masculin-feminin, alb-negru, lumină-întuneric, puritate-sexualitate  ne poartă într-o lume contemporană, a  eternei  întrebări  privind dualitatea semenilor  noştri.

Experienţa New York Fashion Week a fost o ocazie în care m-am simţit foarte bine înţeles ca designer, fără falsă modestie, apreciat şi mai cu seamă, mândru că am putut aduce valorile artei tradiţionale româneşti la unul dintre cele mai importante festivaluri de modă din industrie. Am avut mari emoţii, ţinând cont că show-ul pregătit  ar fi putut părea uşor şocant prin tema şi asocierile propuse, însă am fost surprins plăcut să descopăr o sală extra-plină care, după 18 minute de prezentare, un timp foarte mare acordat unui show de debut,  m-a aplaudat şi fluierat admirativ. Am fost întrebat cu ce voi reveni în februarie şi dacă voi păstra influenţele tradiţionale româneşti care au fost foarte apreciate. De asemenea, citind cronicile internaţionale after show, am fost fericit să văd că importante publicaţii consideră că Dorin Negrău este un nume ce trebuie urmărit pe viitor' a declarat, după prezentare, Dorin Negrău.

 

Dorin Negrău – Un designer român la New York Dorin Negrău – Un designer român la New York

 

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter