Greșeală de îngrijire a pielii: masajul facial incorect când aplici crema de față

Publicat pe de Catalina Cristescu

Aplici crema de față regulat, în fiecare dimineață și în fiecare seară. Dar ești sigură că folosești mișcările potrivite? Iată o greșeală frecventă de îngrijire a pielii pe care nu trebuie să o mai faci: masajul facial incorect.

Greșeală de îngrijire a pielii: masajul facial incorect când aplici crema de fațăGreșeală de îngrijire a pielii: masajul facial incorect când aplici crema de față

Presupunem din start că îți cunoști foarte bine tipul de ten, și că folosești o cremă adecvată de zi și de noapte. Că înainte să o aplici demachiezi bine tenul, și poate chiar pui pe piele și un ser.

Citește și:

Tipul de breton care ți se potrivește în funcție de forma feței

SOS riduri și coșuri! 2 greșeli de îngrijire care îți distrug pielea

Însă tot acest proces e indicat să nu se petreacă rapid, ci să fie un adevărat moment de răsfăț pentru piele marcat de mișcări anume.

Poate prima tendință e să întindem crema de sus în jos, e mai comod, știm. Dar mișcările corecte nu sunt descendente, pentru că oricum pielea are tendința să se lase.

În timp contururile feței nu mai sunt ferme și apare fenomenul de față căzută. Nu trebuie să accelerezi acest proces, ci să-l întârzii cât mai mult.

Trebuie să faci mișcări ușoare de masaj, ascendente, pe rând pe toate secțiunile feței, folosind degetele arătător, mijlociu și inelar care rămân drepte și lipite.

Masarea cremei în piele se realizează la nivelul frunții din mijloc către exterior desenând mici cerculețe, pornind de la baza sprâncenelor (aici e posibil să te descurci numai folosind degetul mijlociu).

La nivelul pomeților și obrajilor, întinzi crema prin mișcări fine ascendente care încep la baza nasului și se termină la tâmple.

În zona maxilarelor și a bărbiei, fie folosești simultan mâinile și pornești de la vârful bărbiei către urechi, fie răsucești puțin capul într-o parte și folosești o singură mână. Depinde cum îți e ție mai comod.

Masajul facial este cât se poate de eficient și îl poți realiza singură acasă, de cel puțin două ori pe zi, de fiecare dată când aplici crema de față.

 

Foto: Hepta/PR 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter