Jane Birkin renunţă la geanta care îi poarta numele

Publicat pe

Jane Birkin a cerut brand-ului Hermes să renunţe la a-şi mai numi celebra geantă pe care o produce după numele său, actriţa invocând condiţiile crude în care sunt sacrificaţi crocodilii.

 

Din 1984, geanta Hermes Birkin Croco a devenit o adevărată atracţie pentru celebrităţile din lumea întreagă dispuse să dea cel puţin 33.000 de dolari pe un asemenea accesoriu şi să aştepte timp îndelungat până să intre în posesia lui.

 

Jane Birkin este semnatară a petiţiei „Mercy for animals” lansată de actorul Joaquin Phoenix ca protest împotriva „oricărui comportament neadecvat împotriva animalelor”, iar acum cere retragerea numelui său până când brand-ul nu va aplica „practici mai bune”, care să răspundă normelor internaționale privind sacrificarea animalelor'.

 

Povestea genţii Birkin începe în anii 80 când Jane Birkin se întâlnea în avion cu Jean-Louis Dumas, preşedintele de atunci al companiei. Aflaţi pe ruta Paris-Londra, cei doi au pus la punct acest model, după ce Jane s-a plâns de genţile care nu reuşeau să-i fie pe plac.

 

Una dintre vedetele care au făcut o adevărată pasiune pentru aceste genţi este Victoria Beckham. Se spune ca cele peste 100 de genţi de diferite culori pe care Posh le-a cumpărat de-a lungul timpului depăşesc suma de 2 milioane de dolari.

 

Foto: Hepta

 

Jane Birkin renunţă la geanta care îi poarta numeleJane Birkin renunţă la geanta care îi poarta numele
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter