(P) Lămpi și geluri UV potrivite pentru unghiile tale

Publicat pe

Unghiile cu gel au devenit foarte populare în ultimii ani datorită aspectului impecabil, dar și al duratei de timp în care manichiura sau pedichiura se păstrează. Totuși, nu toate modele realizate cu gel arată și se păstrează la fel de bine. Acest lucru depinde foarte mult de lampa UV și de calitatea materialelor folosite.

Astfel, primul pas pentru a-ți face o manichiură sau pedichiură cu gel deosebită este acela de a achiziționa lampă pentru unghii și geluri UV calitative. Indiferent că ești un tehnician specialist în unghii sau pur și simplu vrei să îți faci singură unghiile acasă, gelul și accesoriile contează atât pentru aspect, rezistență, cât și pentru sănătatea ta.

Tipuri de lămpi pentru unghii

Lampa UV este un dispozitiv creat special pentru a usca gelurile UV și ojele semipermanente astfel încât acestea să rămână fixate pe unghie pentru cât mai mult timp. În general, unghiile cu geluri UV rezistă până la patru săptămâni, în funcție de ritmul de creștere specific fiecărei persoane și modul de întreținere.

Există două tipuri de lămpi pentru unghii și anume: lampa cu LED și cea cu bulb.

a). Lămpile cu bulb sunt mai potrivite pentru femeile care își fac singure unghiile acasă și nu sunt supuse la mai multe ore de lucru. Acestea sunt mai accesibile din punct de vedere al prețului si al randamentului, însă au o durata de viață mai mică (aproximativ 100 ore). Odată ce bulbul este ars, trebuie schimbat, iar lampa poate funcționa în continuare. 

b). Lampa cu LED este ideală pentru saloanele de înfrumusețare, fiind mult mai rezistentă, cu o durată de funcționare de până la 20.000 de ore și cu un timp mai scurt de uscare pentru geluri UV.

Pe lângă aceste două caracteristici de bază, lămpile pot fi alese și în funcție de alte criterii, cum ar fi:

 • Dimensiunea. Poți găsi lămpi unde poți introduce doar două degete pentru uscare, dar și unde poți pune toată mâna.
 • Puterea. Media puterii unei lămpi este între 9W si 40W. În general, cele mai practice sunt cele cu 36W. 
 • Temporizator. Unele lămpi îți permit doar să le pornești și să le oprești, însă altele au și funcție de programare pentru 30, 60, 90 sau 120 de secunde, după care se vor opri automat.

Dacă ești în căutarea articolelor necesare pentru unghiile cu gel, poți alege o lampă pentru unghii de la Cupio în funcție de nevoile și de bugetul tău.

Gel UV pentru unghii gama RevoGel Classic French, 15 ml - gasit pe cupio.ro

Avantajele gelurilor UV

Gelurile UV sunt avantajoase datorită faptului că oferă unghiilor un aspect îngrijit, fără cusur și cât mai natural. În plus, acestea rezistă de 2-3 ori mai mult decât unghiile realizate cu ojă clasică, astfel că scapi de stresul nevoii de a-ți reînnoi manichiura.

Un alt avantaj este gama variată de culori și modele, dar și de design-uri pe care le poți realiza cu ajutorul gelurilor pentru unghii.

Sfaturi pentru o manichiură perfectă

Cel mai important atunci când vrei să îți realizezi singură o manichiură sau pedichiură cu gel sau ojă semipermanentă este să respecți următorii pași:

 1. Curăță cuticula și pregătește unghia naturală prin curățarea și nivelarea ei.
 2. Aplică o bază cu rol de hidratare a unghiei.
 3. Aplică primerul.
 4. Montează șablonul în cazul în care urmează să construiești unghia.
 5. Pilește unghiile astfel încât să ajungi la forma dorită.
 6. Aplică gelurile treptat și remedierea micilor defecte.
 7. Finisarea unghiei.
 8. Aplicarea uleiului de cuticule.
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter