(P) Mască din ingrediente naturale în funcție de tipul de păr

Publicat pe

Păr uleios, electrizat, cu fire de păr subțire care se încălcesc enorm de repede și sunt imposibil de aranjat? Situație prea cunoscută tuturor femeilor, care pare a fi o luptă de nesfârșit.

Produsele cosmetice scumpe nu dau rezultate din cauza chimicalelor regăsite în acestea, care fac mai mult rău decât bine. Motiv pentru care măștile de păr din ingrediente naturale merită o șansă, pe drumul către un păr sănătos, plin cu viață.

Cele mai cunoscute ingrediente pe care le poți folosi pentru aceste măști sunt uleiurile esențiale, uleiul de cocos și pulbere din diferite plante.

În ceea ce privește ce produse naturale sunt potrivite fiecărui tip de păr; întâi trebuie identificat tipul de păr, proprietățile acestuia și definirea problemei ce trebuie tratată.

Măștile sunt o modalitate ideală pentru a descâlci părul, pentru a-l hrăni, ajută împotriva vârfurilor despicate, oferă volum și strălucire, respectiv îl protejează împotriva căldurii sau a mediului.

Tipuri de păr și măști adecvate fiecăruia dintre acestea:

  1. Păr uscat

Oricine cu părul uscat trebuie să aleagă întotdeuna o mască pe bază de uleiuri, pentru a se bucura de o hidratare adecvată și un volum sănătos.

Pentru astfel de păr puteți folosi următoare uleiuri:

Ulei de semințe de susan pentru părul foarte fin sau ulei de cocos pentru părul cu fire mai groase, amestecat cu uleiul esențial pe bază de vitamina A și ulei de jojoba. Se amestecă toate ingredientele într-un vas, iar pentru o hidratare mai intensă, masca se aplică pe părul uscat, se lasă 30 de minute după care se spală cu șampon, ca de obicei.

  1. Păr subțire.

În general părul subțire pare rar, fără volum și „lins'. Pentru acest tip de păr sunt recomandate măștile care reglează pH-ul părului, care să nu îl îngreuneze.

Pregătirea unei măști cu miere, ulei de jojoba și ulei esențial de ricin poate fi soluția! Se amestecă toate ingredientele într-un vas, se aplică și se lasă 30 de minute după care se spală cu șampon, ca de obicei.

  1. Păr uleios

Acest tip de păr este unul foarte sensibil. Nu sunt recomandate produsele bogate în uleiuri deoarece acestea pot avea rezultatul exact opus a ceea ce ți-ai dori: un păr și mai uleios. Folosește oțet de mere, care dizolvat în apă îl folosești la clătirea părului, acesta reglând nivelul pH-ului în păr.

  1. Păr vopsit

Pentru părul vopsit este ideal să alegem produse care ajută la menținerea culorii și sporesc producerea de melatonină. Adaugă câteva picături de ulei esențial de avocado în uleiul de jojoba. Se amestecă toate ingredientele într-un vas, se aplică și se lasă 30 de minute după care se spală cu șampon, ca de obicei.

Încearcă aceste măști foarte ușor și rapid de pregătit. Toate ingredientele le găsești pe vitamix.ro sau în magazinele Vitamix. Și bucură-te de un păr sănătos, strălucitor și voluminos!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter