(P) Muzeul FREYWILLE în turneu

Publicat pe

Bijuterii artistice din email – 65 de ani de istorie. Muzeul FREYWILLE, expus în Boutique Băneasa Shopping City în perioada 8 –15 aprilie 2016, vă prezintă comori din trecut ce povestesc despre vremuri memorabile.

 

IMG_8223_1

Renumitele bijuterii din email artistic FREYWILLE sunt create de bijutieri şi artişti în arta emailării în Viena, în aceeaşi locaţie încă din 1951. De atunci, colecţii nenumărate şi unice au luat naştere în atelierul vienez. Reunite într-o impresionantă expozitie, FREYWILLE vă prezintă, pentru prima dată, o parte din bijuteriile şi accesoriile create în ultimele decenii.

 

Călătoria artistică începe cu anii ‘50 cu un design ce reflectă evoluţia companiei, spiritul acelor vremuri de neuitat şi care te poartă într-un trecut plin de culoare. Muzeul FREYWILLE este o oportunitate unică de a descoperi piese rare care au contribuit la conturarea istoriei unei companii Vieneze cu tradiţie.

 

 

Moskau_MUSEUM_2014_31_bearTRANDAFIR VIENEZ –  Anii 50-60

 

În primii ani FREYWILLE a creat în mod deosebit obiecte ornamentale și decorative pentru casă – veselă, cutii sau tăvi viu colorate. Cel mai apreciat motiv a fost 'Wiener Rose„- un design creat în colaborare cu manufactura de porțelan Augarten din Viena, al cărui element principal de decor era un trandafir purpuriu.

 

 

 

 

museumsstuecke_2010_20_bearART NOUVEAU – ANII 70

 

Tema principală a acestui design este Art Nouveau – reinterpretează elemente caracteristice ale acestui curent, perfecte pentru bijuterii elegante datorită motivelor decorative delicate (linii curbe, ornamente). În 2014 FREYWILLE a readus la viață acest design prin colecția REVIVAL ART NOUVEAU VIENA.

 

 

 

 

 

 

 

YVES SAINT LAURENT

 

În anii ‘70 FREYWILLE a avut colaborări cu designeri de renume – unul dintre ei a fost Yves Saint Laurent, pentru care au fost create coliere speciale pentru show-urile Haute Couture. Bijuteriile mari, artistice și extravagante erau ideale pentru prezentările pe podium.

 

 

 

Moskau_MUSEUM_2014_20_bearBIJUTERII REGALE

 

Design-ul opulent, plin de farmec, a fost inspirat de diverse colecții de bijuterii regale. Perle, opal, diamante în formă de lacrimă, lanțuri înfășurate, așa cum sunt recunoscute din diverse tablouri ale Altețelor Regale – toate acestea au reprezentat o bogată sursă de inspirație și au fost recreate în email.

 

 

 

 

 

 

 

TROPIC – ANII 80

 

Fundalul colecției TROPIC cuprinde dorul pentru tărâmuri îndepărtate și noile tipare care s-au impus în anii ‘80. Pentru FREYWILLE plăcerea de a călători a inspirat noi designuri cu o varietate de motive exotice (papagali, maimuțe, păsări tropicale, etc.).

 

Tropic_Layers

 

Modern_Art_Blue_bear

 

 

ARTĂ MODERNĂ

 

Fascinația formelor geometrice conturează linia acestui stil. Această frumusețe unică este omagiată printr-o varietate de forme decorative. Mai mult decât atât, designul reflectă cu măiestrie stilul zeitgeist, care predomina moda anilor ‘80.

 

 

 

 

 

EgyptenEGIPT – ANII 90

 

Egipt, un design foarte apreciat, este încă cerut de către iubitorii bijuteriilor FREYWILLE. Renumita colecție cuprinde mai multe seturi, toate create cu dragoste și atenție la detalii, după o cercetare intensă și de durată a istoriei culturale a Egiptului. Mitologia, simbolismul și istoria au fost reproduse în motive decorative pe bijuterii de o eleganță atemporală. Zei, faraoni, șoimul Horus, scarabei, Mandragoră, Lotus, Nefertiti, Tutankamon și Cleopatra – toate aceste simboluri au fost imortalizate în email.

 

 

 

collage1

Hommage à CLAUDE MONET – POPPY FLOWERS

 

Anii ‘90 reprezintă pentru FREYWILLE lansarea colecțiilor omagiale, inspirate de artiști cunoscuți, care sunt și astăzi printre cele mai apreciate colecții. Unul dintre cele mai îndrăgite seturi a fost POPPY FLOWERS, inspirat din celebra pictură Coquelicot – La Promenade a lui Claude Monet (ce poate fi văzută acum la Musée D Orsay din Paris). Designul redă în email macii înfloriți în diferite culori strălucitoare și reproduce atmosfera impresionistă.

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter